Up 2 Date

Britse Sarah Everard (33) werd gewurgd door politieagent

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Britse Sarah Everard (33) werd gewurgd door politieagent

De Britse Sarah Everard (33) die op 3 maart verdween tijdens een wandeling naar huis in Zuid-Londen, is om het leven gebracht door wurging. Dat heeft de Londense politie vandaag bekendgemaakt naar aanleiding van sectie op het lichaam van de omgebrachte vrouw. Een politieagent zou langdurig op haar nek hebben geduwd.

Wereldwijde opschudding

De dood van Sarah zorgde voor enorm veel ophef. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar over de hele wereld. De post met het 'text me when you get home'-appje ging viraal op het internet en onder de hashtag #SarahEverard deelden vrouwen over de hele wereld hun verhaal over seksueel misbruik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdachte is politieagent

Everard verdween terwijl ze rond 21.00 uur ‘s avonds van een vriendin naar huis liep. Een week later werd haar lichaam teruggevonden in een bos ten zuidoosten van de Britse hoofdstad. De verdachte is een 48-jarige politieagent, Wayne Couzens. Naar verwachting begint de rechtszaak tegen hem in oktober. Hij wordt verdacht van ontvoering en moord. De familie van Sarah is inmiddels op de hoogte gebracht van het feit dat Sarah door wurging om het leven is gebracht en wordt nu ondersteund door gespecialiseerde rechercheurs, zo laat een woordvoerder van de Metropolitan Police weten.

Massale herdenking

Na de moord kwamen in een park in Zuid-Londen honderden mensen, voornamelijk vrouwen, bijeen om Sarah te herdenken. In het park werd aandacht besteed aan de angst voor vrouwen voor seksuele intimidatie en aanranding op straat. Ook Kate Middleton, de vrouw van prins William, werd gespot op de herdenking. Uiteindelijk greep de politie in vanwege aanhoudende drukte en werden er zelfs vrouwen aangehouden, waardoor de sfeer grimmig werd. De Londense Burgemeester Sadiq Khan noemde het ingrijpen van de politie later nog 'ongepast en onevenredig'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie