Up 2 Date

Blacka aangehouden in onderzoek naar dodelijke steekpartij Scheveningen

foto: YouTube: Kanaal 24
  1. Newschevron right
  2. Blacka aangehouden in onderzoek naar dodelijke steekpartij Scheveningen

Blacka is aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in Scheveningen, zo meldt Omroep West. Daarbij kwam op 10 augustus de 19-jarige Cennethson 'Chuchu' Janga om het leven.

Aanhouding

Het Openbaar Ministerie meldde vrijdag al dat er een 17-jarige jongen was aangehouden. Inmiddels is dus bekend dat het om de rapper gaat die wordt verdacht van opruiing en openlijk geweld. Ook twee 20-jarige Amsterdammers werden direct na het steekincident opgepakt. Zij worden verdacht van doodslag in vereniging. "Hun voorarrest is donderdag door de raadkamer van de rechtbank met 90 dagen verlengd", meldt het OM over de twee Amsterdammers.

Conflict

Volgens verschillende media zou het conflict gaan tussen twee drillrapgroepen die al langer (online) met elkaar in strijd zijn. Zo zou de dader bij 73 De Pijp uit Amsterdam horen en het slachtoffer, 'Chuchu', bij de Rotterdamse groep Blacka 24.

Excuses

Afgelopen week bood Blacka in een bericht op Instagram nog zijn excuses aan voor de dodelijke steekpartij. "De hoeveelheid pijn en spijt waaronder ik op dit moment lijd, gaat niemand begrijpen, maar de pijn die de familie doorstaat is niet eens voor te stellen. Onze Chuchu, mijn vriend, die is er niet meer en dat heeft mijn hart gebroken."

Ook gaf de rapper aan dat hij de ruzie tussen de twee drillrapgroepen nergens op vindt slaan. "Aan het eind van de dag weet ik oprecht niet waarom deze ruzie precies is begonnen en hoe ik zo dom ben geweest om me in deze drill beef te mengen met jongens die niks te verliezen hebben." Blacka gaf daarbij aan dat hij meerdere malen heeft geprobeerd om zich niet in de ruzie te mengen. Dat lukte hem naar eigen zeggen niet, omdat zijn familie ernstige bedreigingen ontving.

Ster advertentie
Ster advertentie