Up 2 Date

O.a. Ronnie Flex, Bokoesam en Sevn Alias in heftige programma 'Rappers achter de tralies'

  1. Newschevron right
  2. O.a. Ronnie Flex, Bokoesam en Sevn Alias in heftige programma 'Rappers achter de tralies'

Voor het nieuwe programma 'Rappers Achter De Tralies' gaan Ronnie Flex, Bokoesam, Willie Wartaal en Mr. Polska op pad om te kijken hoe het in de wereld is gesteld met mensenrechten. Ook Sevn Alias sluit later tijdens de reis aan. De rappers reizen voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International naar Mexico, Zimbabwe en Rusland en komen erachter dat vrijheid van meningsuiting niet overal zo vanzelfsprekend is als in Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

gevangen

De rappers ontmoeten op hun reis mensen die zelf onterecht gevangen hebben gezeten en gemarteld zijn. Ook ontmoeten ze familieleden van mensen die nog steeds onterecht vastzitten. Met hun bezoek vragen ze aandacht voor mensenrechten en komen ze in actie voor degenen die nog steeds onterecht gevangen zitten.

heftig

De mannen vertellen aan RTL Boulevard hun ervaringen van het programma. Wat veel indruk op hen maakte was het geval van Veronica in Mexico. Zij werd verdacht van deelname van een criminele bende. In de gevangenis werd ze gemarteld, verkracht en op deze manier gedwongen om te bekennen. Er is geen enkel bewijs, maar ze zit al vijf jaar vast zonder rechtszaak.

De rappers gingen samen met de familie van Veronica op pad om actie te voeren. Volgens Ronnie Flex is dat een mooie herinnering aan de reis, omdat ze een band opbouwden met de familie en echt wat voor hun hebben kunnen betekenen.

"In elk land zijn het mensen zoals jij en ik die vanzelfsprekende dingen doen en opkomen voor zichzelf. Er worden de gekste smoezen en tactieken bedacht om die mensen achter de tralies te zetten en ze hun de mond te snoeren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De serie heeft vier afleveringen en is vanaf dinsdag 4 april te zien om 21:30 op RTL5

Ster advertentie
Ster advertentie