Up 2 Date

Slachtoffer Bilal Wahib doet zijn verhaal bij Humberto

foto: YouTube: Shownieuws
  1. Newschevron right
  2. Slachtoffer Bilal Wahib doet zijn verhaal bij Humberto

In 2021 daagde Bilal Wahib een toen 12-jarige jongen uit om zijn geslachtsdeel te laten zien op Instagram live en beloofde hem in ruil daarvoor 17.000 euro te geven. Al snel keurde heel Nederland het gedrag van Bilal Wahib af en binnen no-time namen een heleboel mensen afstand van de artiest. Het slachtoffer Leonardo, die inmiddels 15 jaar oud is, kwam op eigen initiatief aan tafel bij de talkshow Humberto, om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Slachtoffer Bilal Wahib

Leonardo vertelt aan tafel bij Humberto dat hij al twee jaar lang niet met rust gelaten wordt vanwege de befaamde actie op Instagram. "Ik word buitengesloten en heb het gevoel dat ik geen vrienden meer kan krijgen. Ik ben door mijn eigen beste vriend in elkaar geslagen. Hij deed mee met andere jongens die mij pestten", zei de nu 15-jarige. Verder laat hij weten dat hij zelf ook graag acteur wil worden en gelukkig wel steun krijgt van zijn familie.

Leonardo bij Humberto

Het interview krijgt veel aandacht online. De redactie van Humberto laat weten dat Leonardo zelf had gevraagd of hij zijn verhaal mocht komen doen. Ook had de redactie contact met 113, een psychiater en zijn begeleiders. Zijn ouders zaten op verzoek in de studio en zowel zij als hijzelf zijn blij dat hij zijn verhaal heeft kunnen doen. Een belangrijke reden voor hem om het interview te doen is dat hij aan andere kinderen en jongeren die iets soortgelijks meemaakten, wil laten weten dat ze niet alleen zijn. "Hij wilde heel graag ook andere jongeren helpen, om te laten zien wat het met hem deed én om ze te zeggen: 'Ga met je ouders, of wie dan ook, in gesprek als je hetzelfde overkomt.'", aldus Humberto over het interview.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie