Up 2 Date

Zeker 84 doden door zwaar noodweer in Brazilië

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zeker 84 doden door zwaar noodweer in Brazilië

In Brazilië zijn zeker 84 mensen om het leven gekomen door zwaar noodweer. Vooral in de deelstaat Pernambuco, in het noordoosten van het land, is sprake van zware regenval. Dat zorgt voor overstromingen en aardverschuivingen. Tientallen mensen worden nog vermist.

Overstromingen en aardverschuivingen

In zeker veertien steden is de noodtoestand uitgeroepen. Op videobeelden is te zien hoe het water en puin door de straten stroomt en mensen zich moeten vasthouden aan woningen. Ook storten er gebouwen in door de aardverschuivingen. Reddingswerkers zoeken momenteel nog steeds naar mensen onder het puin.

Meer dan 4000 mensen hebben hun huis al moeten verlaten door het noodweer en de komende dagen wordt er nog meer regen verwacht. President Bolsonaro heeft laten weten dat het leger is ingezet om te helpen en dat er 200 miljoen euro is vrijgemaakt voor noodhulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer overstromingen

In het noordoosten van Brazilië viel op sommige plekken meer dan 200 millimeter regen in 24 uur. Dat is ongeveer een kwart van wat er in Nederland in een heel jaar valt. Dit soort zwaar weer komt vaker voor in Brazilië. Zo kwamen in het zuidoosten, in de buurt van Rio de Janeiro, in februari nog meer dan 200 mensen om het leven door noodweer en in april overleden zeker veertien mensen door modderstromen.

Ster advertentie
Ster advertentie