Up 2 Date

Netflix & Share: 4 euro extra per maand voor gedeelde accounts

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Netflix & Share: 4 euro extra per maand voor gedeelde accounts

Het delen van een Netflix-account is handig, want het bespaart aardig wat kosten. Maar Netflix zelf loopt daardoor inkomsten mis. In een e-mail legt de streamingdienst uit dat klanten vanaf nu 3,99 euro extra per maand moeten betalen als iemand uit een ander huishouden via hun account meekijkt. Dit is een maatregel om ervoor te zorgen dat iedereen bijdraagt aan het gebruik van Netflix.

Netflix delen

Netflix stuurt deze week mails naar Nederlandse abonnees die hun account delen met mensen buiten hun huishouden. Ze willen het delen van accounts beperken. In een mail legt Netflix uit dat een account bedoeld is voor jou en de mensen waarmee je samenwoont.

Je kunt nog steeds je account delen met mensen uit een ander huishouden, maar er wordt nu een extra bedrag van 3,99 euro per maand per gebruiker gevraagd. Als mensen zonder te betalen gebruikmaken van Netflix, krijgen ze een bericht met betalingsopties om verder te kunnen kijken. Netflix maakt gebruik van informatie zoals IP-adressen, apparaatregistraties en accountactiviteit om te bepalen wie bij een huishouden hoort. Op deze manier kan Netflix controleren wie toegang heeft tot het account.

Inkomsten mis

In Nederland hebben 3,2 miljoen huishoudens een Netflix-abonnement, zo meldde marktonderzoeker Telecompaper eerder aan Nu.nl. Van al die accounts wordt 26 procent gedeeld met mensen buiten het huishouden. Dat betekent dat meer dan 800.000 huishoudens in Nederland profiteren van het gebruik van andermans account. Hierdoor loopt Netflix maandelijks minimaal 6,6 miljoen euro aan omzet mis. Met het nieuwe beleid hoopt Netflix dat een aantal van deze kijkers bereid is om een bijdrage te leveren en maandelijks mee te betalen.

Nieuw beleid

Netflix heeft ook in andere landen het nieuwe beleid geïntroduceerd om het delen van accounts tegen te gaan. Ze begonnen met een proef in onder andere Canada en Latijns-Amerika. In sommige landen zag Netflix eerst een afname in het aantal klanten. Maar uiteindelijk resulteerde het in een groter aantal betalende klanten.

Ster advertentie
Ster advertentie