Up 2 Date

Ontvoerde Kayla na 6 jaar teruggevonden dankzij Netflix-serie

foto: © National Center for Missing and Exploited Children
  1. Newschevron right
  2. Ontvoerde Kayla na 6 jaar teruggevonden dankzij Netflix-serie

Kayla Unbehaun, een meisje uit Amerika dat al zes jaar vermist was, is eindelijk teruggevonden. Een winkelmedewerker herkende haar in een Netflix-serie. In 2017 werd Kayla ontvoerd door haar moeder Heather, en niemand wist waar ze was. Haar vader heeft nooit opgegeven en heeft jarenlang naar haar gezocht.

Verdwijning

Op 4 juli 2017 ging de negenjarige Kayla op bezoek bij haar moeder in Chicago, Illinois. Haar vader, Ryan, had op dat moment de volledige voogdij over haar, maar ze mocht af en toe haar moeder zien. Toen Ryan haar op 5 juli weer wilde ophalen, waren zowel moeder als dochter verdwenen. De politie meldde dat de moeder voor het laatst gezien werd terwijl ze spullen op het dak van haar auto aan het inpakken was, meldt NBC News. Familieleden vertelden dat ze op een kampeertrip naar een onbekende locatie in Wisconsin zouden gaan. Ze zouden daar Kayla terugbrengen naar haar vader, maar dat gebeurde niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Netflix

Nadat Kayla verdween, werd er snel een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens ontvoering. Haar vader werkte nauw samen met de politie om zijn dochter te vinden, maar helaas zonder resultaat. Daarom werd ook de Netflix-serie Unsolved mysteries ingeschakeld. In de aflevering ontvoerd door een ouder was het verhaal over Kayla te zien. De aflevering werd in november uitgezonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Winkelmedewerker

Afgelopen zaterdag werd Kayla gespot door een winkelmedewerker in Asheville, North Carolina. De medewerker herkende haar van de aflevering en belde meteen de politie. Hierdoor kon Kayla's moeder, Heather, worden gearresteerd. Heather zit momenteel nog steeds vast. Kayla wordt momenteel opgevangen door de autoriteiten in North Carolina en het is de bedoeling dat ze binnenkort wordt herenigd met haar familie in Illinois.

Dolblij

De vader van Kayla is volgens een verklaring via de non-profitorganisatie National Center for Missing & Exploited Children ''dolblij'' dat zijn dochter na zes jaar eindelijk weer is teruggevonden. Hij bedankt iedereen die heeft geholpen bij het verspreiden van de berichten over haar vermissing. Hij vertelt: ''We vragen nu om onze privacy te respecteren, zodat we elkaar weer kunnen leren kennen en een nieuwe start kunnen maken.''

Ster advertentie
Ster advertentie