Films, Series & TV

Na serie over Jeffrey Dahmer komt Netflix met nieuw seizoen over de Menéndez broers

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Na serie over Jeffrey Dahmer komt Netflix met nieuw seizoen over de Menéndez broers

Na het grote succes van de serie over Jeffrey Dahmer komt Netflix opnieuw met een serie over een gruwelijk verhaal. De streamingsdienst is op dit moment bezig met een serie over de gebroeders Menéndez, de twee jongens die in 1996 zijn veroordeeld voor de moord op hun ouders. De serie is het tweede deel in de Monster-reeks.

Exclusieve toegang

De serie krijgt de naam Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story en wordt gemaakt door
Ryan Murphy. Het Amerikaanse vakblad Deadline schrijft dat Murphy "exclusieve toegang" heeft gekregen tot de twee broers. Hij zou een van de weinige zijn die de twee zou mogen bezoeken in de gevangenis en ze ook mag interviewen

Lyle en Erik werden in 1996 veroordeeld tot levenslang voor het neerschieten van hun ouders, José en Mary Louise 'Kitty' Menéndez, in hun huis in Beverly Hills in augustus 1989. De broers verklaarden in de rechtbank dat ze bang waren dat hun vader hen zou vermoorden. Het OM zegt echter dat de mannen de moord hebben gepleegd om er zo met de miljoenen van hun vader vandoor te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Monster

The Jeffrey Dahmer Story, het eerste deel uit de Monster-reeks, was één van de meest populaire series van het afgelopen jaar. De zogenoemde 'Milwaukee cannibal', misbruikte en vermoordde tussen 1978 en 1991 op gruwelijke wijze zeventien jonge mannen. In de Netflix-serie is onder meer te zien hoe hij zijn slachtoffers 'binnenhaalde', om ze vervolgens te vermoorden, verminken en deels op te eten.

Netflix bestelde kort na de lancering van de serie meteen twee extra seizoenen van de Monster-reeks. Er werd toen meteen bekendgemaakt dat het in de twee nieuwe seizoenen weer zal gaan over "monsterlijke figuren die de samenleving hebben beïnvloed".

Commentaar

De serie over Jeffrey Dahmer kreeg ook een hoop commentaar. Zo werd Netflix ervan beschuldigd simpelweg geld te willen verdienen aan het trauma van de slachtoffers en nabestaanden. Bovendien stonden veel nabestaanden van de slachtoffers niet achter de serie. Zo liet de neef van een van de slachtoffers weten niet op de hoogte te zijn gebracht, terwijl de serie voor de familie traumatiserend is. Het is nog maar de vraag hoe de serie over de Menéndez broers zal worden ontvangen door critici, familieleden en nabestaanden.

Ster advertentie
Ster advertentie