Up 2 Date

Wereldberoemde Italiaanse beer Juan Carrito, die inbrak bij bakkerij, verongelukt

foto: AFP / Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Wereldberoemde Italiaanse beer Juan Carrito, die inbrak bij bakkerij, verongelukt

De wereldberoemde Juan Carrito is niet meer. De Italiaanse beer is gisteravond tragisch om het leven gekomen nadat hij werd aangereden. Dat meldt het nationale park Parco Abruzzo, waar het dier verbleef.

'Een familielid is vertrokken'

Juan Carrito werd niet ver van Parco Abruzzo op een bergpad aangereden door een automobilist. De Marsicaanse bruine beer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto liep geen verwondingen op. In een post op Instagram laat de directeur van het nationale park weten diepbedroefd te zijn door het overlijden van Juan. "Er zijn geen woorden voor wat er gebeurd is", aldus Giovanni Cannata. "Juan Carrito was een problematische beer, maar in het Park deden we alles om hem een kans te geven en hem vrij te laten. Nu heeft hij ons verlaten. Vanavond zijn we allemaal een beetje armer, omdat er een familielid is vertrokken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geliefd

Juan Carrito was een geliefde beer in de bergdorpjes rondom het nationale park. In november 2021 ging de smulbeer viral nadat hij op een avond inbrak bij een bakkerij in de gemeente Roccaraso. De eigenaar van de zaak trof de beer aan, terwijl hij versgebakken koekjes naar binnen werkte.

Kort na dit 'misdrijf' werd de ondeugende beer gevangengenomen en overgebracht naar een afgelegen gedeelte van Parco Abruzzo, waar hij via een halsband in de gaten gehouden werd. Desondanks kon Juan het niet laten om weer mensen op te zoeken. Zo werd hij onlangs gespot bij een ski-resort.

Zeldzame beer

Juan Carrito behoorde tot een van de laatste Marsicaanse bruine beren. Van de zeldzame beersoort zijn nog maar zo'n vijftig in leven. De Italiaanse overheid probeert de beren in het nationale park te beschermen, omdat ze met uitsterven worden bedreigd.

Ster advertentie
Ster advertentie