OMG

'Hank the Tank' en twee andere beren verantwoordelijk voor inbraken in Californïe

foto: Facebook: Bear League
  1. Newschevron right
  2. 'Hank the Tank' en twee andere beren verantwoordelijk voor inbraken in Californïe

De uitzonderlijk grote beer 'Hank the Tank', die sinds juli verschillende inbraken heeft gepleegd, blijkt niet alleen te handelen. DNA-onderzoek toont namelijk aan dat er naast Hank the Tank nog twee andere zwarte beren verantwoordelijk zijn voor de vele plunderingen en vernielingen in Californië, zo meldt persbureau AP.

Drie Hank the Tanks

Dat verklaart ook meteen waarom er in West-Californië, Nevada en Noord-Californië maar liefst 150 meldingen zijn gedaan van incidenten met Hank the Tank. De ruim 250 kilo wegende beer kreeg onterecht de schuld van alle vernielingen en woninginbraken, terwijl nog twee andere grote zwarte beren hun lichaamsgewicht inzetten om deuren en kozijnen te forceren in Californië.

Een van de beren heeft afgelopen vrijdag nog een raam van een woning vernield in zijn zoektocht naar voedsel. De bewoners waren op dat moment thuis en schakelden meteen de politie in die snel ter plaatse kwam. De agenten probeerden het dier met harde geluiden af te schrikken. Uiteindelijk verliet de beer via de achterdeur het huis en trok hij zich terug in de bossen.

Smulberen vangen

De Californische afdeling van het Department of Fish and Wildlife heeft aangegeven de beren te willen vangen om hun genen te analyseren. Daarna moeten de dieren in een passende omgeving worden uitgezet. Ook geeft de organisatie aan dat ze er niet aan denken om de drie smulberen te doden.

Gewend aan mensen

Mogelijk hebben Hank the Tank en zijn handlangers zich over hun angst voor mensen heen gezet. Eerder deden de lokale autoriteiten meerdere pogingen om Hank weg te jagen met behulp van paintballgeweren, sirenes en tasers, maar het dier trok zich daar niets van aan. Hij zou te gewend zijn aan mensen om lang weg te blijven en associeert ze mogelijk met voedselvoorraden.

Ster advertentie
Ster advertentie