Up 2 Date

Laatste coronapatiënt Nieuw-Zeeland is genezen: land is nu coronavrij

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Laatste coronapatiënt Nieuw-Zeeland is genezen: land is nu coronavrij

In Nieuw-Zeeland lijkt het coronavirus - voorlopig - uitgeroeid te zijn. De laatst bekende coronapatiënt is namelijk genezen verklaard. Er zijn nu, voor zover bekend, geen coronabesmettingen meer in het land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronamaatregelen

Premier Jacinda Ardern laat in een persconferentie weten dat de coronamaatregelen worden opgeheven. In het land golden sinds eind maart strenge maatregelen om het coronavirus te bestrijden. De enige maatregel die nu nog blijft gelden is dat de landsgrenzen dicht blijven.

Nieuw-Zeelanders zijn blij met het goede nieuws. Het land zal een van de eerste zijn waar supporters weer worden toegelaten in sportstadions, fans weer naar concerten van hun favoriete artiest kunnen gaan en ook bruiloften en begrafenissen zonder beperkingen kunnen doorgaan.

MAATREGELEN

Premier Ardern heeft er vertrouwen in dat Nieuw-Zeeland de verspreiding van het virus succesvol is tegengegaan. Tegelijkertijd zegt ze dat het land voorbereid moet zijn op nieuwe besmettingen. "We zullen bijna zeker weer nieuwe gevallen hier zien en dat betekent niet dat we gefaald hebben, het is de realiteit van het virus. Maar als dat gebeurt moeten we ervoor zorgen dat we voorbereid zijn - en dat zijn we."

Besmettingen

In Nieuw-Zeeland zijn er al 17 dagen op rij geen nieuwe besmettingen gemeld. Ook de laatste patiënt waarvan bekend was dat ze corona had, is nu genezen verklaard.

In totaal zijn er in Nieuw-Zeeland, waar zo'n 4,8 miljoen mensen wonen, 1500 mensen besmet geweest met het coronavirus. 22 mensen overleden aan het virus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie