Up 2 Date

Meer dan kwart miljoen mensen tekenen petitie voor vuurwerkverbod in Nederland

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Meer dan kwart miljoen mensen tekenen petitie voor vuurwerkverbod in Nederland

Al meer dan een kwart miljoen mensen en organisaties hebben een petitie voor een vuurwerkverbod in Nederland ondertekend. De mensen die een handtekening hebben gezet, willen dat je in 2020 als consument helemaal geen vuurwerk meer kunt kopen in de winkels. Het moet compleet verboden worden, volgens het Nationaal Vuurwerkmanifest.

meer steun na oud en nieuw

Vooral na oud en nieuw hebben veel mensen hun handtekening gezet onder de petitie. Voor oud en nieuw stond de teller nog op 190.000 handtekeningen; vanaf die dag komen er iedere dag meer dan 10.000 handtekeningen bij.

Ook traumachirurgen, de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie, BovenIJ-ziekenhuis, de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (waar 28 regionale ziekenhuizen bij horen) en de stichting AAP hebben al een handtekening gezet.

'laat gemeente siervuurwerk afsteken'

Ook op de Facebook-pagina van FunX wordt gediscussieerd over vuurwerk. Zo reageerde iemand kortgeleden onder het bericht over het vuurwerkdrama in Arnhem dat zij vindt dat het het beste is om vuurwerk af te schaffen. "Laat de gemeente siervuurwerk afsteken. Degene die het leuk vinden kunnen dan gaan kijken op een afgesproken plek. Elk jaar weer zijn er slachtoffers!"

Ster advertentie
Ster advertentie