Up 2 Date

Verdachte tieners van fatale brand weer vrij

  1. Newschevron right
  2. Verdachte tieners van fatale brand weer vrij

Afgelopen nieuwjaarsdag kwamen een 39-jarige man en zijn 4-jarige zoon om het leven na een fatale brand. De politie arresteerde twee minderjarige jongens van 12 en 13 jaar oud. Diverse media melden dat de twee verdachten zijn vrijgelaten maar nog steeds verdachten zijn in de zaak.

Tieners weer Vrij

De tieners werden aangehouden op nieuwjaarsdag. De jongens zijn inmiddels weer vrij en mochten naar huis. De vrijlating is niet zonder beperkingen of voorwaarden meldt Omroep Gelderland. Wat er precies is afgesproken met de jongens, hun advocaat en de ouders wordt niet naar buiten gebracht door de rechtbank. "Het uitgangspunt bij minderjarigen is dat zij zo snel mogelijk worden vrijgelaten, desnoods onder voorwaarden. Vanaf een leeftijd van 12 jaar kunnen kinderen wel vervolgd worden. Een celstraf is niet ondenkbaar. De maximale gevangenisstraf voor kinderen tussen 12 en 15 jaar is twaalf maanden." Er is ook een kans dat de jongens jeugd-tbs opgelegd krijgen.

De brand

Naast de overleden man en zoon zorgde de brand voor meer slachtoffers. De 36-jarige vrouw en 8-jarige dochter zijn nog steeds in het ziekenhuis. De familie zat net in de lift toen de brand begon en kon niet ontsnappen aan de brand en rook. De vader en zoon overleden ter plekke, maar de vrouw en het dochtertje zijn inmiddels buiten levensgevaar. De politie meldt dat de brand werd aangestoken door vuurwerk dat op een bankstel werd geplaatst. Het bankstel bevond zich in de portiek en dit zorgde voor een grote brand.

Ster advertentie
Ster advertentie