Up 2 Date

Zeker drie doden bij aanslag in winkelcentrum Kopenhagen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zeker drie doden bij aanslag in winkelcentrum Kopenhagen

Bij een aanslag in een winkelcentrum in Kopenhagen zijn zondag zeker drie mensen om het leven lgekomen. Het gaat om een volwassen man en twee tieners van 17. Ook raakten meerdere mensen gewond. Drie van de slachtoffers zijn in kritieke toestand.

Aanslag

De aanslag vond gisteren aan het eind van de middag plaats in het Field's-winkelcentrum. Volgens ooggetuigen zocht de schutter de drukke menigte op en opende hij daar ineens het vuur. Bezoekers renden snel weg en vluchtten gillend naar buiten via de nooduitgang of verstopten zich in toiletten.

Verdachte

De verdachte, een 22-jarige Deen die vermoedelijk alleen handelde, werd elf minuten na de eerste melding opgepakt. De politiechef heeft bekendgemaakt dat hij een bekende van de politie is en een lange geschiedenis van psychische problemen heeft.

Over het motief van de schutter is nog niks bekend. De politie gaat niet uit van terroristische daad. De verdachte wordt vandaag ondervraagd.

Concert

Het was zondagmiddag erg druk in het winkelcentrum, omdat er in het vlakbij gelegen Royal Arena die avond een concert van Harry Styles zou plaatsvinden. Het concert van de Britse zanger werd uiteindelijk afgelast vanwege de schietpartij. Op twitter schrijft hij dat hij kapot is van wat er is gebeurd en het verschrikkelijk vindt voor "de slachtoffers, hun families en iedereen die verdriet heeft".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie