Up 2 Date

€ 11.451.558 opgehaald met Giro555-actiedag voor Beiroet

  1. Newschevron right
  2. € 11.451.558 opgehaald met Giro555-actiedag voor Beiroet

Door de explosie in Beiroet is de hoofdstad van Libanon compleet verwoest, de ziekenhuizen zitten overvol met gewonde burgers en veel mensen zijn hun huis en bezittingen kwijt. Vandaag vond een nationale actiedag plaats voor alle slachtoffers in Beiroet. Verschillende hulporganisaties sloegen daarbij de handen ineen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. En dat is aardig gelukt: het eindbedrag van deze avond is € 11.451.558.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GENADEKLAP

De explosie in Beiroet heeft enorme gevolgen voor Libanon, juist omdat het land al langer economische problemen heeft. De inflatie is enorm, waardoor de basisvoedingsmiddelen bijna onbetaalbaar zijn. Het land heeft een enorme staatsschuld en is daarnaast overbevolkt door de grote toestroom vluchtelingen. Door de jarenlange binnenlandse conflicten leeft de bevolking al jaren in onrust en heerst er veel onvrede over de regering. En ook de coronacrisis heeft grote gevolgen voor het land. Wegens de matige gezondheidszorg konden veel zieke mensen - al voor de ramp - niet worden geholpen.

giro555

De explosie is dus een genadeklap voor het land. Duizenden mensen zijn gewond en tienduizenden gezinnen zijn dakloos. De inwoners hebben dringend hulp nodig, vooral in de vorm van medische en psychologische zorg, reddingswerk, drinkwater en onderdak. Voorafgaand aan de actiedag was al 5 miljoen opgehaald en vandaag is dit bedrag dus meer dan verdubbeld. Met dit bedrag kunnen de hulporganisaties al veel doen, maar de slachtoffers kunnen je hulp nog steeds gebruiken. Wil jij ook nog een steentje bijdragen? Doneren kan via Giro555. Wil je meer weten over de situatie in Beiroet? Alle verhalen vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie