Up 2 Date

Kwetsbare kinderen dreigen te worden uitgebuit door coronacrisis

foto: YouTube: Terre des Hommes
  1. Newschevron right
  2. Kwetsbare kinderen dreigen te worden uitgebuit door coronacrisis

Door de coronacrisis dreigen miljoenen kwetsbare kinderen slachtoffer te worden van mensenhandel, kinderarbeid en seksuele uitbuiting. Dat meldt Terre des Hommes. De hulporganisatie luidt de noodklok en roept de EU op om deze kinderen te beschermen.

School

Volgens Terre des Hommes zullen door de pandemie zo'n 24 miljoen kinderen en jongeren wereldwijd geen toegang hebben tot onderwijs en ook na de crisis niet terugkeren naar school. Het gevolg is dat ze thuis komen te zitten en daardoor ook moeilijker toegang hebben tot hulpverlening.

Uitbuiting

De coronacrisis zorgt er ook voor dat veel arme gezinnen in financiƫle problemen komen. Daardoor krijgen kinderen vaker te maken met kinderarbeid, seksuele uitbuiting en gedwongen huwelijken. Volgens de organisatie dreigen er dit jaar 500.000 extra meisjes te worden uitgehuwelijkt. Dit aantal komt bovenop de jaarlijks 12 miljoen slachtoffers.

Huiselijk geweld

In het persbericht schrijft de hulporganisatie daarnaast dat het aantal meldingen bij hulplijnen voor huiselijk geweld fors is toegenomen. "In India groeide het aantal telefoontjes naar kinderhulplijnen met 30 procent, in Bangladesh met 40 procent."

Doordat kindersekstoeristen niet meer naar het buitenland kunnen reizen, stijgt ook het online misbruik. "Europol en Interpol constateren een stijgende vraag naar afbeeldingen van kindermisbruik", aldus de hulporganisatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie