Naar homepage
OMG

Poolse student richt neppe cosmeticalijn op om slachtoffers huiselijk geweld te helpen

bron: Facebook: Rumianki i bratki
  1. Newschevron right
  2. Poolse student richt neppe cosmeticalijn op om slachtoffers huiselijk geweld te helpen

De Poolse Krystyna Paszko heeft een neppe cometicalijn opgezet zodat slachtoffers van huiselijk geweld makkelijker een melding van hun situatie kunnen maken. Op de Facebookpagina 'Rumianki i bratki – naturalne kosmetyki SKLEP' kunnen slachtoffers hulp zoeken.

Meer gevallen

De pagina werd gelanceerd nadat er een flinke toename van het aantal gevallen van huiselijk geweld werd gemeld in Polen. Volgens lokale media is het aantal gevallen van huiselijk geweld met 40 procent gestegen sinds de coronacrisis.

Hulp zoeken

Omdat slachtoffers die thuis vastzitten met hun gewelddadige partner het misschien moeilijk vinden om ongezien of ongehoord hulp te zoeken, begon Krystyna met de neppe cosmeticalijn.

Slachtoffers kunnen de Facebookpagina een dm sturen of mailen naar het neppe cosmeticamerk. Ze hoeven niets over hun situatie te vertellen, alleen een vraag over een product is voldoende.

Contact

Als iemand contact opneemt, zullen mensen die de pagina beheren checken of het goed met deze persoon gaat. Indien nodig wordt er een melding bij de lokale autoriteiten gemaakt.

Sinds de lancering van de Facebookpagina hebben al veertig slachtoffers van huiselijk geweld contact opgenomen.

Quarantaine

Thuisblijven is tijdens deze coronacrisis niet voor iedereen veilig. Op steeds meer plekken in de wereld maken mensen zich zorgen om slachtoffers die door de thuisquarantaine vaker, heftiger of voor het eerst te maken krijgen met huiselijk geweld.

HULP NODIG BIJ HUISELIJK GEWELD

Is er binnen jouw gezin sprake van huiselijk geweld? Of vermoed je huiselijk geweld in jouw omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis. Dat kan telefonisch via 0800 2000. Liever chatten? Dan kun je ook terecht bij de chatfunctie van Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie