Up 2 Date

Zo kan andermans poep jou genezen

foto: youtube/nosop3
  1. Newschevron right
  2. Zo kan andermans poep jou genezen

Andermans poep zou je kunnen genezen als je ziek bent. Dat dit geen grap is, legt NOS op 3 je uit in een paar minuten durende video. Nederlandse wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat zeker één ziekte effectief kan worden bestreden met een poeptransplantatie als medicijn. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar het effect bij depressies, autisme en MS, maar er is een groot probleem. Nederland heeft een enorm tekort aan donorpoep.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je ruikt niks!

Aangezien je verder hebt gelezen vraag je je natuurlijk af hoe zo'n poeptransplantatie werkt. Bad news, je krijgt het door je neus naar binnen. Ga nu niet denken dat doktoren een drol van een ander in je neus proppen. De poep gaat in vloeibare vorm met een zoutoplossing door een slangetje zo je neus in. Blijkbaar ruik of proef je daar weinig van, maar mocht je een poeptransplantatie ondergaan en toch iets ruiken, dan mag je klagen bij NOS op 3.

Poeptransplantatie

In je darmen zitten belachelijk veel bacteriën en die hebben allemaal veel invloed op je lichaam. Iedereen heeft zijn eigen darmflora, maar als de samenstelling van bacteriën niet lekker verloopt kan je ziek worden of chronische klachten krijgen. Dan wordt het misschien tijd voor een poeptransplantatie, maar maak je niet druk. Die krijg je niet direct. De poeptransplantatie krijg je pas als antibiotica voor de specifieke bacterie niet lijkt aan te slaan.

Onderzoek naar MS, depressies en autisme

Momenteel wordt er overigens nog meer onderzoek gedaan naar de effecten van poeptransplantaties. Er wordt onder andere onderzocht wat het effect kan zijn bij depressies, autisme en MS. Wil jij helpen bij het onderzoek naar deze ziektes? Doneer dan je poep, want er is momenteel een tekort aan donorpoep. Jij kan de Nederlandse Donor Feces Bank (NDFB) in Leiden helpen, want zij roepen jonge gezonde mensen massaal op om hun grote boodschap te doneren.

Ster advertentie
Ster advertentie