Up 2 Date

Indonesië maakt seks voordat je getrouwd bent strafbaar

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Indonesië maakt seks voordat je getrouwd bent strafbaar

In Indonesië wordt het vanaf 2025 strafbaar om seks te hebben buiten je huwelijk. Dat heeft het parlement besloten door het aannemen van een nieuw wetboek van strafrecht. Ook ongehuwd samenwonen en seks voordat je getrouwd bent, levert een straf op. De celstraffen kunnen oplopen tot een jaar.

Rechten en vrijheden

Het nieuwe strafrecht werd dinsdag door het Indonesische parlement aangenomen, maar het laat nog even op zich wachten voordat alle regelgeving ingaat. Mensenrechtenorganisaties zijn niet blij met de beslissing en vrezen dat het land flink zal inleveren op het gebied van rechten en vrijheden.

Naast de maatregelen op het gebied van ongehuwde gemeenschappen wordt het beledigen van de president ook strafbaar. Daarnaast kan negativiteit over overheidsinstellingen ook tot vervolging leiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook voor buitenlanders

In verschillende Indonesische steden werd gisteren gedemonstreerd tegen de genomen besluiten en aankomende wetswijzigingen. Ook het toerisme en bedrijfsleven maakte zich enorme zorgen. De wetsartikelen zouden namelijk ook voor buitenlanders gelden.

Om het bedrijfsleven niet te veel in de weg te zitten, heeft het parlement besloten dat alleen echtgenoten, ouders of kinderen aangifte kunnen doen van 'misstanden' omtrent seks of ongehuwd samenwonen. Op die manier verwacht het land nog steeds toeristen en expats te kunnen verwelkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie