OMG

Colombiaanse rechter geschorst nadat ze halfnaakt bij virtuele hoorzitting verschijnt

foto: YouTube: @Millos1946
  1. Newschevron right
  2. Colombiaanse rechter geschorst nadat ze halfnaakt bij virtuele hoorzitting verschijnt

De Colombiaanse rechter Vivian Polania is geschorst nadat ze halfnaakt voor de camera verscheen tijdens een virtuele hoorzitting. Polonia lag tijdens de hoorzitting in bed en rookte nonchalant een sigaret.

Halfnaakt, rokend in bed

Na de hoorzitting maakte een van de aanwezige advocaten melding van het rare gedrag van Polania. Kort hierna ging er ook een korte video viraal waarin de rechter rokend in bed te zien is. De Nationale Commissie voor Gerechtelijke Ethiek van Colombia besloot de rechter naar aanleiding van de klacht en de video tijdelijk onbetaald te schorsen. "Hoewel de hoorzitting via Zoom werd gehouden, had rechter Polania alle benodigde voorzieningen om gepast gekleed voor de camera te verschijnen", laten ze weten. "Deze vertoning duidt van een gebrek aan respect voor haar rechterschap."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen context

Volgens El Pais liet Polania in een reactie weten dat de context bij de video ontbrak. Ze zou zijn gaan liggen omdat ze tijdens de hoorzitting een angstaanval had gekregen. De rechter liet daarnaast ook weten al langere tijd gepest te worden door haar collega's. Ze zouden een disciplinair onderzoek openen als ze niet zou veranderen "wie ze was als persoon".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gewaagde foto's

Polania staat in Colombia al enige tijd bekend als de rechter die graag gewaagde foto's van zichzelf online zet. Een tijd geleden postte de rechter foto's van zichzelf in lingerie waarbij ze kortingscodes deelde. Zij kreeg hiervoor al een waarschuwing van de Commissie voor Gerechtelijke Ethiek. In reactie op deze waarschuwingen zei de rechter: “Niet alle rechters, advocaten en andere ambtenaren zijn hetzelfde. Wat ik draag en laat zien op mijn sociale media is mijn beslissing en ik ga niets veranderen.”

Ster advertentie
Ster advertentie