OMG

Vrouw opgelicht door 'The Tinder Swindler', zelfs na het zien van documentaire

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Vrouw opgelicht door 'The Tinder Swindler', zelfs na het zien van documentaire

Simon Leviev, beter bekend als 'The Tinder Swindler', heeft wederom een slachtoffer weten te maken. Dit keer is de Israëlische Iren Tranov de dupe geworden van zijn oplichtingspraktijken, zelfs nadat ze de documentaire The Tinder Swindler had gekeken. De 25-jarige vrouw is ongeveer 130.000 dollar kwijt aan hem, zo meldt The Times of Israel.

"Hij lijkt niet op een crimineel"

Tranov vertelt in een interview met een lokale nieuwszender dat ze eerder dit jaar de documentaire over Shimon Hayut, zoals Simon Leviev in het echt heet, had gekeken. Toen ze hem niet lang na de lancering van de documentaire leerde kennen, wist hij haar ervan te overtuigen dat alle vrouwen in de docu 'leugens' vertelden. "Hij nam elke vrouw met me door die over hem had geklaagd en bij elke vrouw vertelde hij dat het leugens waren en dat hij gelijk had. Hij lijkt niet op een crimineel die jaagt op een prooi", aldus de 25-jarige Israëlische.

130.000 dollar kwijt

Tot haar teleurstelling bleek Hayut wel de perfecte prooi te zien in Tranov. De jonge vrouw wilde namelijk heel graag haar auto vervangen en hij beloofde dat voor haar te gaan regelen. Hayut claimde dat hij een partner was van een auto-importbedrijf en zei dat hij een luxe BMW voor Tranov zou kopen tegen een scherpe prijs. Het enige wat ze daarvoor hoefde te doen was geld lenen bij verschillende banken en het geleende bedrag naar hem overmaken. Ondanks dat Hayut precies dezelfde frauduleuze praktijken uithaalde als bij de vrouwen in The Tinder Swindler, viel Tranov alsnog voor zijn praatjes en maakte ze 130.000 dollar naar hem over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Auto bleek van iemand anders te zijn

Hoewel Tranov graag een BMW wilde, heeft ze haar gewenste auto nooit ontvangen. Hayut gaf haar een tijdelijke auto en beloofde haar dat de BMW later zou komen. Zoals je misschien al verwacht, heeft de oplichter zijn belofte nooit ingelost. Ook bleek de tijdelijke auto een in beslag genomen voertuig te zijn dat op naam van iemand anders stond. "De auto is van iemand anders en ik ben mijn geld kwijt", vertelt Tranov.

"Ik zat in grotere problemen"

Tranov liet het er niet bij zitten en eiste haar geld terug van Hayut. Een aantal dagen later gaf hij haar een cheque, maar deze kon ze niet innen. De cheque bleek namelijk niet ondertekend te zijn door Hayut, maar door een ander slachtoffer dat ook voor zijn mooie praatjes was gevallen. "Ik dacht dat het probleem was dat de auto niet op mijn naam stond", zei Tranov. "Toen ik de cheque wilde storneren, realiseerde ik me dat ik in veel grotere problemen zat."

'Ze heeft de auto gestolen'

Hayut doet alsof zijn neus bloed en claimt dat hij niets verkeerds heeft gedaan. Tijdens de behandeling van een andere rechtszaak tegen hem zei hij dat Tranov de in beslag genomen auto had gestolen. "Hij wist dat hij mijn leven aan het ruïneren was", aldus Tranov.

The Tinder Swindler

De hit-documentaire The Tinder Swindler kwam begin februari uit op Netflix en gaat over Hayut, die zich voordeed als zoon van een steenrijke diamantenmagnaat. Via Tinder wist hij meerdere vrouwen op te lichten voor miljoenen dollars. Zelf ontkent Hayut in een interview dat hij een oplichter is en beweert hij 'een legitieme zakenman' te zijn. "Voel ik mij slecht over iets dat ik niet heb gedaan? Nee. Ik voel mij slecht over wat mijzelf is overkomen. Ik wil mijn naam zuiveren. Ik wil tegen de wereld zeggen: dit is niet waar."

Ster advertentie
Ster advertentie