Films, Series & TV

Simon 'The Tinder Swindler' in interview: "Ik ben een legitieme zakenman"

foto: YouTube: Inside Edition
  1. Newschevron right
  2. Simon 'The Tinder Swindler' in interview: "Ik ben een legitieme zakenman"

Netflix-kijkers zijn nog altijd in de ban van The Tinder Swindler. Hoofdpersoon Shimon, onder meer bekend onder de schuilnaam Simon Leviev, is namelijk 'gewoon' weer op vrije voeten zijn luxe leventje aan het leven. Inmiddels heeft hij ook zijn eerste interview gegeven, waarin hij vooral alles ontkent: "Ik wil mijn naam zuiveren. Ik wil tegen de wereld zeggen: dit is niet waar", zegt hij tegen Inside Edition.

The Tinder Swindler

De hit-documentaire gaat over Shimon Hayut (31), die via Tinder meerdere vrouwen wist op te lichten voor miljoenen dollars. In The Tinder Swindler vertellen drie vrouwen - een Zweedse, een Noorse en een Nederlandse - hoe ze door Shimon opgelicht werden nadat ze een match waren op Tinder. Hij deed zich voor als zoon van een steenrijke diamantenmagnaat en maakte allerlei beloftes, van dure reisjes tot samenwonen. Wanneer er eenmaal een sterke band was opgebouwd, deed hij alsof hij in de problemen zat en geld nodig had.

De vrouwen hielpen "Simon" aan enorme bedragen, met het idee het geld later allemaal terug te krijgen. In werkelijkheid gebeurde dat niet en spendeerde hij het aan zijn luxe leven met andere vrouwen, terwijl de slachtoffers met grote schulden en veel vraagtekens achterbleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ik ben geen monster'

In het interview met Inside Edition, waarvan eerder al een teaser was uitgekomen, ontkent Simon alles wat in de documentaire beweerd wordt. "Ik ben niet dat monster dat iedereen gecreëerd heeft." Als de interviewster bijvoorbeeld aanhaalt dat de drie vrouwen in de docu zich opgelicht en bedreigd voelen, zegt hij simpelweg: "Ze zijn niet opgelicht en ze zijn niet bedreigd." Op de vraag of hij de zoon is van een miljardair in de diamantenindustrie, zegt hij: "Nee, dat ben ik niet en zo heb ik mijzelf ook nooit gepresenteerd."

Bitcoin

Simon vindt het dan ook niet zielig wat de vrouwen in The Tinder Swindler is overkomen. Sterker nog, hij vindt het vooral zielig voor zichzelf. "Voel ik mij slecht over iets dat ik niet heb gedaan? Nee. Ik voel mij slecht over wat mijzelf is overkomen. Ik wil mijn naam zuiveren. Ik wil tegen de wereld zeggen: dit is niet waar."

The Tinder Swindler wordt vervolgens gevraagd hoe hij zijn exorbitante levensstijl financiert, als alles uit de documentaire een leugen zou zijn. "Ik ben een legitieme zakenman", zegt hij. "Ik heb in 2011 Bitcoin gekocht, wat toen nog niks was. Ik hoef niet te zeggen hoeveel dat nu waard is."

Nieuwe vriendin

Niet alleen heeft hij zijn luxe leventje weer opgepakt, ook heeft 'The Tinder Swindler' weer een nieuwe vriendin. Het Israëlische model Kate Konlin verschijnt zelfs in het interview om hem te verdedigen. "Mijn god. Hoe kan iemand zo'n nep verhaal verzinnen?", zegt zij over de Netflix-documentaire. Als gevraagd of Simon ooit geld van haar heeft geleend, zegt ze: "Natuurlijk niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie