Up 2 Date

Oud-jeugdspeler Manchester City (17) pleegt zelfmoord nadat hij club moest verlaten

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Oud-jeugdspeler Manchester City (17) pleegt zelfmoord nadat hij club moest verlaten

De 17-jarige voetballer Jeremy Wisten is overleden. Dat maakt zijn voormalige club Manchester City bekend. Wisten zou zo ontdaan zijn geweest nadat hij de club moest verlaten, dat hij besloot zelfmoord te plegen.

Schok

Wisten werd in Malawi geboren, maar verhuisde als baby met zijn ouders naar Engeland. Hij speelde sinds 2016 in de jeugd van de Engelse club, maar kreeg onlangs te horen dat hij de club moest verlaten. Dat slechte nieuws kwam als een schok, waardoor Wisten in een depressie belandde. Hij besloot uiteindelijk zichzelf van het leven te beroven.

'Rust in het paradijs'

Middels een tweet maakte Manchester City het treurige nieuws bekend. "De Manchester City-familie is bedroefd over het overlijden van voormalig jeugdspeler Jeremy Wisten. Onze diepste condoleances gaan uit naar zijn vrienden en familie. Onze gedachten zijn bij jullie in deze moeilijke tijd."

Ook spelers uit het eerste elftal reageerden op het trieste nieuws. "Verschrikkelijk nieuws, RIP young man", tweette de Franse verdediger Aymeric Laporte. "Je zult voor altijd gemist worden. Vlieg hoog mijn broer. Rust in het paradijs!", schreef zijn oude teammaatje Cole Palmer op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer aandacht voor jonge tieners

Om Wisten een waardig afscheid te geven, is er een GoFundMe-pagina gestart om zijn familie financieel te steunen. Het overlijden van Wisten zorgt voor veel discussie in Engeland. Zo vinden veel mensen dat het goed zou zijn als jonge tieners apart worden begeleid als hun droom om profvoetballer te worden kapot lijkt te gaan.


Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie