Up 2 Date

Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

Ondanks het tropische weer van vandaag, vragen veel gemeentes Nederlanders niet naar het strand te komen. Vorige week was er sprake van gigantische drukte op de Nederlandse stranden en dat is zeer gevaarlijk in coronatijden.

Kom niet!

Zo roept de gemeente Katwijk strandgangers op om vooral niet richting het dorp te komen niet meer naar de Zuid-Hollandse gemeente te komen. "Het wordt te druk", waarschuwt de gemeente op Twitter. Ook in Bloemendaal is het al erg druk en dat wekt ook zorgen bij de gemeente. Op Twitter waarschuwen zij dat de parkeerplaatsen vol zitten en de treinen de mensenmassa's nauwelijks meer aankunnen. "Afstand houden is lastig", voegt de gemeente er aan toe op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bomvol

Ook de Noordwijkse gemeente geeft aandacht aan de drukte. De gemeente twittert dat alle fietsenstallingen bomvol zitten en drukt mensen op het hart om 1,5 meter afstand te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevaarlijk

De drukte kan tot gevaarlijke situaties leiden. Los van de coronarisico's, brengen ook de files gevaren met zich mee. Zo meldt NH Nieuws dat mensen vorige week oververhit raakten omdat ze in de auto lange tijd moesten zoeken naar een plek.

Ster advertentie
Ster advertentie