FunX Utrecht

Utrechtse vader verdacht van mishandeling van 15 van zijn 19 kinderen

  1. Newschevron right
  2. Utrechtse vader verdacht van mishandeling van 15 van zijn 19 kinderen

"Deze man leefde voor 3 dingen: zijn geloof, zijn werk en zijn gezin." In Utrecht is vandaag een bijzondere rechtszaak gestart tegen een 57-jarige man. Zijn strenge geloof zorgde volgens een deel van zijn 19 kinderen ervoor dat hij zijn familie terroriseerde. RTV Utrecht-verslaggever Rik Dogger vertelde in Jouw Stad met Ruger meer over de zaak.

Kettingzaag

De man is eigenaar van een viswinkel in het Utrechtse Kanaleneiland. "Hij wordt er onder andere van beschuldigd zijn kind op tafel te hebben vastgebonden en een draaiende kettingzaag bij het gezicht te hebben gehouden. Daarnaast zou hij zijn kinderen slaan en zou hij één van zijn dochtertjes hebben aangerand. De aanklacht komt van minstens tien van de kinderen, maar de anderen blijven staan achter hun vader en ontkennen dat de man ooit iets fout heeft gedaan. Net als de moeder van het gezin."

Wonden

Het gezin is eerder onder de aandacht gekomen bij Jeugdzorg, toen één van de zonen met heftige brandwonden niet in het ziekenhuis behandeld mocht worden. De vader heeft de jongen zelf opgelapt met een speciale zalf en er leek toen geen reden voor de jeugdorganisatie om de kinderen bij het gezin weg te halen.

Rechter

Voordat de man echt voor de rechter verschijnt, duurt nog wel even. Volgens Rik zal dat waarschijnlijk pas tegen de zomer gebeuren. Dan zouden de beweegredenen van de verdachte ook duidelijker moeten worden en komt het Openbaar Ministerie met een eis tegen de man. Tot die tijd blijft hij waarschijnlijk in de gevangenis. Ook wordt onderzocht of hij geestelijk helemaal gezond is.

Bij RTL Late Night vertelde Rik ook over eerdere ongevallen in het gezin.

Ster advertentie
Ster advertentie