STER Advertentie
STER Advertentie

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht: dit moet je weten

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht: dit moet je weten

Donderdag 22 maart 2018 - 07:39 uur

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is zo goed als bekend. Bijna alle stemmen zijn geteld, maar de definitieve uitslag moet nog volgen. In totaal heeft 55 procent van de stemgerechtigden gestemd, een hogere opkomst dan in 2014. 

Net als de vorige gemeenteraadsverkiezingen zijn de lokale partijen in veel gemeentes de grootste winnaars. Maar niet in Utrecht. Daar wist GroenLinks, de partij die in veel gemeentes de grote winnaar is geworden, de meeste zetels binnen te halen, namelijk 12.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitslag

De tweede partij werd D66 met 10 zetels. VVD behaalde er 6. PvdA verloor er 2 en heeft er nu 3. Nieuwkomer DENK wist 2 zetels binnen te slepen. Ook SP, CDA, ChristenUnie, Student & Starter en Partij voor de Dieren staan op 2. De PVV en Stadsbelang Utrecht behaalden 1 zetel.

 

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.36855-uitslag-gemeenteraadsverkiezingen-in-utrecht-dit-moet-je-weten"}