STER Advertentie
STER Advertentie

Utrechtse acteur Daniël Kolf over zijn rol in 'De Libi' en 'Mocro Maffia'

Utrechtse acteur Daniël Kolf over zijn rol in De Libi en Mocro Maffia

Woensdag 15 juli 2020 - 12:44 uur

|

Door:

Milou

De Utrechtse acteur Daniël Kolf (23) woont pas een paar jaar in Nederland, maar heeft al een paar succesvolle Nederlandse titels op zijn naam staan. Zo speelde hij samen met Oussama Ahammoud en oud-klasgenoot Bilal Wahib in De Libi en Mocro Maffia. In Jouw Stad vertelde hij aan FunX-Nordin hoe hij dit succes ervaart.

Vier jaar in Nederland

Daniël groeide op in Suriname en woont sinds vier jaar in Nederland. Toen hij op de set van producties als Mocro Maffia en De Libi belandde, kwam hij nog maar net kijken als acteur. "Ik woon pas vier jaar in Nederland en twee jaar geleden werd die film gemaakt. Ik had totaal geen beeld van hoe het in elkaar zat hier", vertelt hij.

De Libi werd een groot succes, iets wat Daniël niet aan had zien komen. Achteraf snapt hij wel waarom de film zo goed scoorde: "Ik denk dat het heel realistisch is en jongeren zich er makkelijk mee kunnen identificeren. 'De Libi' gaat ook zeker over je dromen volgen op een niet ouderwetse manier en we moeten gewoon meegroeien met de tijd, dat is belangrijk."

Tips voor jonge acteurs

Voor jonge, beginnende acteurs met dezelfde dromen heeft Daniël nog wel wat advies. Ten eerste raadt hij aan om een acteeropleiding te volgen. "Probeer een school te zoeken en workshops te volgen. En schrijf je gewoon in bij alle castingsbureau die er bestaan." Daarnaast is het volgens hem goed om tijdens klussen altijd good vibes te verspreiden. "Wanneer je op de set bent, probeer goed te zijn met iedereen, niet alleen de regisseur. Als jij een bepaalde sfeer kan brengen, wordt er over je gesproken. En be yourself!"

Stem op je favoriete film

Wat Daniël betreft komen er veel meer Nederlandse films zoals De Libi in de bioscopen. Ben je het daarmee eens? Laat dan je stem horen op top40nlfilms.nl. Daar kun je ter ere van 40 jaar Nederlands Film Festival vanaf deze week stemmen op jouw favoriete Nederlandse film van de afgelopen 40 jaar. De winnaar wordt uitgezonden tijdens de jubileumeditie van het jaarlijkse festival. "Als we meer van dit soort films willen, moeten we laten zien aan Nederland dat 'De Libi' op nummer één hoort!"

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

  • Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie

  • 'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen'

  • Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'