Naar homepage
FunX Utrecht

Tientallen examens van Utrechtse school kwijtgeraakt in de post

foto: ANP/Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Tientallen examens van Utrechtse school kwijtgeraakt in de post

Slecht nieuws voor een paar examenleerlingen van de Utrechtse school UniC. Er zijn namelijk zo'n veertig havo-examens Engels kwijtgeraakt in de post. De kans bestaat dat de leerlingen het examen nu over moeten doen.

Vermist

De examens moeten van de tweede corrector teruggestuurd worden naar de eerste, maar daar wacht de school al sinds vorige week op. De track & trace-codes geven niet de juiste informatie. Er staat nog status 'verzonden', maar het lijkt er steeds meer op dat de pakketjes met examens kwijt zijn. De leerlingen krijgen sowieso morgen niet hun uitslag te horen, zoals eigenlijk gepland was.

Van streek

De desbetreffende leerlingen werden dinsdag op de hoogte gesteld van de vermiste examens en die zijn er, zoals je kunt verwachten, niet bij mee. "Ze zijn nogal van streek en dat is heel goed te begrijpen. We zitten natuurlijk sowieso in een moeilijke tijd met corona. Dit komt er dan ook nog eens bij voor deze leerlingen", aldus een woordvoerder tegen RTV Utrecht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bezwaar

Gisteren liet het ministerie weten dat de examens zonder een tweede correctieronde opnieuw gemaakt moeten worden, maar daar is de school het niet mee eens. Er is een bezwaar ingediend met het verzoek om de cijfers van enkel de eerste corrector mee te laten tellen.

Vertraging

Gisteren werd ook al bekend dat er bij twaalf scholen vertraging is in het bezorgen van de nagekeken eindexamens. De leerlingen van die scholen moeten dus waarschijnlijk langer wachten op hun uitslag. Bij drie scholen is de post inmiddels terecht en PostNL vertelt tegen NOS "met man en macht aan het zoeken te zijn".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie