FunX Utrecht

Krijgt Utrecht een drijvend zwembad in de stad?

foto: AFP / Drijvend zwembad in de Spree, Berlijn
  1. Newschevron right
  2. Krijgt Utrecht een drijvend zwembad in de stad?

Een groot drijvend zwembad middenin de stad zodat je tijdens de zomermaanden een frisse duik kan nemen. Klinkt goed, toch? In Parijs en Berlijn bestaat dit al en er is een kans dat dit ook in Utrecht realiteit wordt.

'Verrijking voor de stad'

Als het aan het Utrechtse CDA en D66 ligt, komt er voor de zomer nog een proef met een drijvend zwembad in de stad. D66 stelde eerder al voor om een drijvend zwembad in het Merwedekanaal aan te leggen. "Het Badeschiff in Berlijn en het Bassin de la Villette zijn voorbeelden hoe je dit succesvol doet en hoe verrijkend het voor de stad is", zei gemeenteraadslid Has Bakker toen tegen het AD.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overlast Muntsluis

Het plan werd een paar maanden terug genoemd nadat de gemeente hekken wilde plaatsen bij de Muntsluis, om het gebied zo 's avonds af te kunnen sluiten. Bewoners zouden namelijk overlast ervaren van de jongeren die daar op warme dagen en avonden komen chillen.

D66 ziet liever dat er meer toezicht en goede voorzieningen zoals wc's en vuilnisbakken komen. Daarnaast pleit de partij voor mee recreatiemogelijkheden, zoals een drijvend zwembad. Zo zou de drukte op zonnige dagen verspreid kunnen worden .

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie