FunX Utrecht

Redouan El Yaakoubi over vasten als topsporter: "Het geeft me juist meer kracht"

foto: @redouanelyaakoubi
  1. Newschevron right
  2. Redouan El Yaakoubi over vasten als topsporter: "Het geeft me juist meer kracht"

De ramadan is deze week weer begonnen: een voor moslims bijzondere periode met als belangrijk onderdeel het vasten. Maar hoe is dat als je ondertussen aan topsport doet? De Utrechtse topvoetballer Redouan El Yaakoubi vertelde in Jouw Stad aan Suus hoe hij die twee dingen combineert. "Voor mij staat geloof op één en dat respecteert ook iedereen."

Redouan over het vasten als topvoetballer

Voetballen en vasten

Redouan vertelt dat hij ieder jaar weer naar de ramadan toeleeft. "Het is een bijzondere maand waarin je tot bezinning komt en een realitycheck krijgt. Zo van: waar ben ik allemaal mee bezig geweest en welke keuzes heb ik gemaakt?" Onlangs tekende hij een contract bij Excelsior, dus dat betekent dagelijks trainen en regelmatig wedstrijden spelen. "Dat blijft tijdens het vasten hetzelfde", vertelt Redouan. "Ik zeg altijd: de ramadan moet geen excuus zijn om niet te sporten. Dat is bij iedereen anders, maar het geeft mij juist meer kracht. Spirituele kracht."

Dutje na de training

Toch merkt Redouan wel dat hij in deze periode soms wat minder energie heeft. "Maar gelukkig hebben we mensen om ons heen die daar rekening mee houden." Het helpt hem om soms na een training even een dutje te doen, maar hij vertelt tegenwoordig naast het voetballen ook druk te zijn met andere dingen. "Dus het is even opnieuw aankijken wat het met mijn lichaam en geest zal doen. Maar ik ben door de jaren heen natuurlijk wel mentaal sterker geworden."

Redouans advies voor andere mensen die het vasten combineren met sporten? "Af en toe een dutje doen, de Koran reciteren wanneer het kan - want dat geeft ook veel rust - en vooral niet teveel thuis zijn, maar juist bezig blijven. Dan gaat de tijd sneller."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie