FunX Utrecht

Gemeente Utrecht helpt jongeren met financiële struggles via WhatsApp

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Gemeente Utrecht helpt jongeren met financiële struggles via WhatsApp

Door de coronamaatregelen zijn ook in Utrecht veel mensen in de financiële problemen geraakt. De gemeente heeft daarom nu een hulplijn ingeschakeld voor mensen met schulden. Voor jongeren met geldstruggles is er een speciaal WhatsApp-nummer. Marije is een van de mensen die jongeren op die manier te hulp schiet. Ze vertelde er meer over aan Suus in Jouw Stad.

Schulden bij afterpay

"Je krijgt hulp bij je geldzorgen", vertelt Marije. Vervolgens wordt er gezocht naar een passende oplossing, zo kan je gekoppeld worden aan een geldmaatje. "Het is specifiek voor jongeren die zich zorgen maken over financiën, bijvoorbeeld over je bijbaan of je toekomst. Er is online namelijk zoveel verleiding om je geld uit te geven." Zo vertelt ze regelmatig jongeren tegen te komen die schulden hebben bij Afterpay.

Eigen ervaring

Marije heeft zelf vroeger ook in de financiële problemen gezeten. "Ik zet mijn eigen ervaring met schulden in om andere jongeren te helpen. Dat helpt enorm, want de drempel ligt zo een stuk lager." Zelf vond ze het destijds heel moeilijk om erover te praten. "Er zat heel veel schaamte. Ik durfde het er niet over te hebben en uiteindelijk kon ik geen kant meer op. Toen was m'n schuld zo hoog." Ze weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om gewoon open te zijn over je financiële problemen. Hoe eerder je erover praat, des te eerder het opgelost kan worden.

Stuur een appje

Woon jij in (de omgeving van) Utrecht en heb je vragen over je geldzaken? Je kan elke werkdag appen met 06-23365051. Iemand van U-Centraal koppelt je dan aan een financieel maatje of iemand die met je meezoekt naar een nieuwe baan. Meer informatie vind je op utrecht.nl/geldzorgen.

Ster advertentie
Ster advertentie