Naar homepage
FunX Utrecht

Utrechtse Jesper (21) gaat langs bij eenzame jongeren

foto: Instagram: @handjehelpen_
  1. Newschevron right
  2. Utrechtse Jesper (21) gaat langs bij eenzame jongeren

Best veel jongeren voelen zich sinds het begin van de coronacrisis regelmatig eenzaam. Dat is helemaal niet gek, want met communiceren via beeldschermen en het wegvallen van sociale evenementen kan het thuis een stille bedoeling worden. De Utrechtse Jesper zet zich daarom via de organisatie Handje Helpen in voor mensen die deze periode een beetje extra aandacht nodig hebben.

Buddy's

In Jouw Stad vertelt Jesper aan Suus dat hij stage loopt bij Handje Helpen. Daar wordt hij als buddy aan zogeheten hulpvragers gekoppeld. "Ik ga dan bij jongeren thuis langs om bijvoorbeeld te voetballen of spelletjes te doen." Daarbij houdt hij zich natuurlijk wel aan de anderhalve meter afstand. "Het is heel laagdrempelig, gewoon als vrienden."

Als vrijwilliger kan je van tevoren aangeven wat voor soort dingen je leuk vindt om te doen en met wat voor mensen je graag in contact wil komen. Awkward is het volgens Jepser niet. "Ik vind het juist leuk om dingen met mensen te doen." Heb jij behoefte aan zo'n buddy? Of wil je zelf andere mensen helpen? Check dan HandjeHelpen.nl.

Jesper: "Ik vind het leuk om met onbekende mensen dingen te doen"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Praat erover

Sanam (24) deelde onlangs aan FunX haar verhaal. Ze heeft zich lange tijd erg eenzaam gevoeld, maar zit inmiddels een stuk beter in haar vel: "Aan anderen die eenzaam zijn, zou ik de tip willen geven om erover te praten. Krop het niet op, want dan ga je jezelf alleen maar pijn doen. Het is niet erg om iemand aan te spreken als je het zwaar hebt. Ook al is het iemand die je via social media kent. Mij heeft het geholpen. Ik probeer me nu te focussen op de mensen die mij altijd gesteund hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie