FunX Utrecht

Nachtmerries voor jongens na onterechte arrestatie met getrokken wapens

  1. Newschevron right
  2. Nachtmerries voor jongens na onterechte arrestatie met getrokken wapens

"Ik heb moeite met slapen en denk veel aan het incident," dat zei één van de jongens die vorige week woensdagavond hardhandig en onterecht werd gearresteerd door de Utrechtse politie. Drie jongens in de auto werden staande gehouden bij een tankstation, omdat de politie ze verdacht van een mislukte liquidatiepoging op de Vleutenseweg.

Reporter Laila ging langs bij Soufiane, Amin en Mohammed om verhaal te halen.

onverwacht

Het drietal wilde na het werk en school nog even wat drinken halen en stopte daarvoor bij een tankstation. Geheel onverwacht kwam er een agent aangelopen die Soufiane dwong om zijn autosleutels af te geven. "Ik had al een vermoeden dat ze achter ons aan zaten. Hier in de wijk gebeurt dat veel. Ik heb gelijk mijn camera gepakt, maar ik verwachtte geen pistool. Ik raakte in shock."

KOGEL DOOR JE BEEN

Behalve dat de politie een wapen trok, kwam er ook een arrestatieteam bij dat de jongens bedreigde met "Als je niet meewerkt, krijg je een kogel door je been". Ze werden de de politieauto ingeduwd en kregen er nog een paar tikken bij. "Daardoor sprong ik uit de auto en werd ik weer besprongen door zes of zeven man."

Excuses?

Het drietal verwacht een gemeende excuses van de politie. Maar tot zover hebben ze nog niks gehoord. Rutger belde in Jouw Stad Utrecht met de woordvoerder van politie voor een verklaring.

"De jongens voldeden aan het signalement om ze aan de kant te halen en omdat het ging om een mislukte liquidatiepoging, hadden de agenten een getrokken wapen bij zich. Ik begrijp niet dat de jongens nachtmerries hebben, want ze bleven gewoon door filmen. Als ze vinden dat ze niet goed behandeld zijn, dan moeten ze gewoon een klacht indienen bij de politie, want het is de bedoeling dat er met wederzijds respect wordt gehandeld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie