OMG

Slachtoffer verkrachting politie krijgt bezoek van Franse president

  1. Newschevron right
  2. Slachtoffer verkrachting politie krijgt bezoek van Franse president

De Franse president Hollande heeft een bezoek gebracht aan de jongen die verkracht en geslagen is door de politie. Het 22-jarige slachtoffer, genaamd Theo, ligt momenteel in het ziekenhuis en waardeert de komst van Hollande. "Ik bedank de president die hier voor mij is gekomen. Dat betekent veel voor me."

Vorige week donderdag hield de politie een identiteitscontrole in de Parijse voorstad Aulnay-sous-Bois. Dat escaleerde, waardoor Theo werd aangehouden. Maar het gebeurde abnormaal gewelddadig. Naast rake klappen, werd hij ook verkracht met een wapenstok. Een omstander filmde de (seksuele) mishandeling.

Medisch onderzoek

Hoewel het slachtoffer heeft verklaard dat hij tot bloedens toe verkracht is, zeggen de agenten dat de broek vanzelf afzakte, waarna ze hem op de kont sloegen. Een medisch onderzoek wijst uit dat de jongen inwendige anale bloedingen had. Hij is daar inmiddels voor geopereerd.

Drie agenten worden aangeklaagd voor geweldpleging en de ander voor verkrachting.

Belangrijke boodschap

Theo heeft een belangrijke boodschap voor zijn medemensen. "Ik hoor dat er van alles aan de hand is. Ik wil niet alles volgen wat er op het nieuws is. Het is te veel. Ik hou erg van mijn stad. Ik hoop dat ik die in dezelfde staat aantref als toen ik er wegging. Jongens, hou op met de oorlog. Verenig je. Ik heb vertrouwen in het recht. Het recht zal zegevieren. Stop met oorlog voeren. Bid voor me, zodat ik zo snel mogelijk weer bij jullie kan zijn."

Hiermee doelt hij op eventuele rellen die kunnen ontstaan na dit incident. Tot nu toe is er één avond sprake geweest hiervan. Theo wil voorkomen dat het er meer worden. In 2005 braken er namelijk rellen uit, nadat twee jongens waren geëlektrocuteerd terwijl ze zich verstopten bij een stroomverdeelstation.

Ster advertentie
Ster advertentie