Video

Naar wat voor muziek luisteren Van Persie, De Ligt, De Jong en Robben?

  1. Newschevron right
  2. Naar wat voor muziek luisteren Van Persie, De Ligt, De Jong en Robben?

Op het Voetballer van het Jaar-gala werden maandagavond de prijzen voor de beste voetballers van het jaar uitgedeeld. Ouassima was erbij en zag hoe Matthijs de Ligt de grote man van de avond werd, omdat hij de Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. Een prijs die volgens voetballegendes Robin van Persie en Rafael van der Vaart terecht naar hem is gegaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teamprestatie

Luuk de Jong ontving de Zilveren Schoen en Dušan Tadić nam de Bronzen Schoen mee naar huis. Het zijn individuele prijzen, maar de Servische voetballer noemt het een teamprestatie waardoor hij de award mocht ophalen: "Elke individuele prijs is een product van het team." Op dezelfde avond ontvingen Robin van Persie en Arjen Robben een oeuvreprijs uit handen van Louis van Gaal, die een flinke toespraak voor hen in petto had.

Lekker eten in Barça

Frenkie de Jong werd dezelfde verkozen tot Talent van het Jaar en hij zei Ouassima dat hij vereerd en trots is op zo'n mooie prijs. Ook sprak hij over zijn eerste weken in het buitenland. Hij begint steeds meer te wennen aan Spanje, sinds zijn overstap van Ajax naar FC Barcelona. "Het is later eten, maar de stad bevalt goed. Je hebt er alles en het eten is er lekker."

Van Persie: FunX en Marokkaanse muziek

Ouassima wilde naast een reactie op de awards, ook graag weten naar wat voor muziek voetballers graag luisteren. Robin van Persie vertelde dat hij elke ochtend naar FunX luistert en dat hij eigenlijk van alles luistert als hij thuis is: "Ik vind Nederlandse muziek, pop, jazz en soms ook keiharde house echt leuk." Maar volgens zijn echtgenote Bouchra, luistert Robin ook naar Marokkaanse muziek. Dat werd bevestigd door zijn enthousiaste reactie: "Dat vind ik hartstikke leuk!"

Spaanse muziek

De meeste voetballers hebben een brede muzieksmaak. Frenkie de Jong durft bijvoorbeeld niet een specifieke artiest te kiezen, omdat hij zegt dat hij anderen dan tekort zou doen. Bij Barcelona luisteren ze volgens hem veel naar Spaanse muziek. Dat klinkt als de ideale kleedkamer voor Rafael van der Vaart, want de oud-international heeft een zwak voor Spaanstalige muziek. Daarnaast zegt hij gek te zijn op André Hazes en Rene Froger. Dušan Tadić zegt dat hij weinig heeft met de muziek die gedraaid wordt in de kleedkamer door hun dj: Daley Blind. Hij luistert het liefst naar Servische muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie