Video

Van Straat naar Platina: Adje vertelt over zijn jeugd in Amsterdam-Noord en zijn weg naar succes

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Van Straat naar Platina: Adje vertelt over zijn jeugd in Amsterdam-Noord en zijn weg naar succes

In een nieuw seizoen van Van Straat naar Platina blikken verschillende artiesten terug op hun verleden en de hobbelige weg naar succes. In de eerste aflevering laat Adje aan Ouassima zien waar hij vandaan komt. Hij vertelt openhartig over zijn opvoeding, hoe hij in het criminele circuit terechtkwam en hoe hij uiteindelijk zijn weg vond in de muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amsterdam-Noord

Adje neemt Ouassima mee naar Amsterdam-Noord, het stadsdeel waar hij in zijn jeugd woonde. In zijn jongere jaren heeft hij Noord niet altijd ervaren als een plek waar je als kind rustig kon opgroeien. Ondanks dat hij veel creatieve vrienden had, maakte hij op jonge leeftijd kennis met de donkere kant van het straatleven. "Op een gegeven moment werden de flats in de Bijlmer gesloopt. Heel veel mensen uit de Bijlmer of plekken in Oost en West die gerenoveerd werden, kwamen toen naar Noord", vertelt Adje. "Je had youngboys die in de nieuwste Mercedes rondreden en je wist dat ze het niet werkend hadden gedaan."

Droom kwam steeds dichterbij

Nadat Adje vast kwam te zitten voor het verhandelen van cocaïne, besloot hij zijn leven om te gooien en volledig voor de muziek te gaan. In eerste instantie waren de reacties van zijn vrienden vooral ontmoedigend. "M'n vrienden zeiden: 'Verkoop gewoon drugs, die muziek gaat niks opleveren'" Toen de rapper samen met Hef en Reverse naar IJburg verhuisde, begon zijn carrière pas echt serieuze vormen aan te nemen. "In IJburg begon de droom tot leven te komen, want daar had niemand iets anders meer te doen. Ik zag steeds meer mensen uit mijn wijk die het gingen redden. Dat waren mensen die ook bij mij thuis hebben opgenomen in de kleine studio die we toen hadden. Dus de droom kwam steeds dichterbij."

Ster advertentie
Ster advertentie