Video

Young Ellens blikt terug op heftig verleden in 'Van Straat naar Platina'

  1. Newschevron right
  2. Young Ellens blikt terug op heftig verleden in 'Van Straat naar Platina'

In Van Straat naar Platina doen deze artiesten openhartig hun verhaal over de weg naar succes en blikken zij terug op hun verleden. Deze week is het de beurt aan Young Ellens, die openhartig is over zijn heftige verleden, waaronder zijn verbroken vriendschappen met foute vrienden. "Die boys hebben bij mij ingebroken en al mijn spullen meegenomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verhuizing naar Nederland

Young Ellen onthult aan Ouassima dat hij geen makkelijke jeugd had. Ondanks dat hij opgroeide in Nederland, vertrok hij op zijn zestiende naar Curaçao. "Tussen haakjes, gestuurd door m'n ma", voegt hij er aan toe. "Ik kwam daar en kende niemand." De rapper bracht daar een paar jaar door, maar besloot toen weer terug te keren naar Nederland om daar zijn intrek te doen bij zijn broer. Al snel stond hij echter weer op eigen benen en dat was zwaar. "Mijn moeder was er niet. Dus als ik geen geld had, dan had ik geen eten."

Foute vrienden

Uiteindelijk ging hij naar het ROC in Amsterdam, maar diep van binnen bleef hij dromen van een luxe bestaan. "Ik had altijd die stiekeme dromen, veel geld hebben en zo, je weet toch." Dat succes kwam al sneller dan hij verwachtte, maar ging ook gepaard met foute vrienden die hem dat succes niet gunden. Ellens moest zelfs dealen met vrienden die van hem stalen en er alles aan deden om zijn carrière te dwarsbomen. "Al dat gezeik heb ik meegemaakt en toen besefte ik dat die omgeving moest verlaten. Het was gewoon klaar."

Terug naar Kraaiennest

De rapper verhuisde toen naar Kraaiennest in Amsterdam, waar het succes steeds groter werd. Op die plek haalt hij samen met Ouassima nog meer herinneringen op.

Ster advertentie
Ster advertentie