Video

Inez: "We hebben echt gehuild in de studio bij dit nummer"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Inez: "We hebben echt gehuild in de studio bij dit nummer"

Inez scoorde eind 2019 een grote hit met de Arabisch-Nederlandse tune My Love. Anderhalf jaar en miljoenen streams later heeft de 23-jarige zangeres haar eerste EP uitgebracht: Searching. Ouassima ging bij haar langs in de studio om te praten over de persoonlijke tracks die daarop te horen zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verschillende talen, verschillende stijlen

De titel Searching is toepasselijk: Inez is nog altijd op zoek naar de sounds die bij haar passen en dat is terug te horen aan de veelzijdige tracks die op het project staan. Zo hoor je verschillende stijlen, maar ook verschillende talen. "Na de Arabische nummers die ik had uitgebracht, vroegen mensen: wat wil je gaan maken? En dat wist ik eigenlijk niet."

Inez probeert geen verwachtingen te hebben wanneer ze nieuwe muziek uitbrengt. Soms vallen de streams hoog uit en de andere keer wat lager. Daar zit ze niet mee "Ik wil ook dingen uitbrengen waar ik misschien over twijfel of die mensen minder leuk vinden. Ik wil uitbrengen wat ík leuk vind."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Misleiding op social media

Op de EP kaart Inez verschillende onderwerpen aan. Zo zingt ze op Side Eyes over hoe misleidend social media kan zijn:

"Jongeren kunnen opkijken naar mensen en denken: die ziet er perfect uit of kijk hoe perfect haar huwelijk is. Maar je weet helemaal niet hoe iemands leven er achter gesloten deuren echt uitziet. Daar is het liedje voor geschreven, dat mensen helemaal niet zo bezig moeten zijn met anderen."

Familie

Support van haar familie is voor Inez heel belangrijk. Dat is onder andere terug te horen op de emotionele track Als Ik Thuiskom. "We hebben echt gehuild in de studio", vertelt de zangeres. "En mijn moeder huilt nog steeds als ze dit liedje hoort. Ze vindt het echt een mooi nummer. (...) Ze kan heel boos op me zijn, maar ze zal alsnog altijd klaar voor me staan."

Ster advertentie
Ster advertentie