Films, Series & TV

Inez, Ali B, Kes en Ayoub over viral TVOH-battle: "We zagen dit niet aankomen"

  1. Newschevron right
  2. Inez, Ali B, Kes en Ayoub over viral TVOH-battle: "We zagen dit niet aankomen"

Ayoub en Kes hebben veel mensen geraakt met hun bijzondere optreden in The Voice Of Holland, waarin ze in het Nederlands en het Arabisch zongen. In The Wereld Draait Door vertellen de talenten samen met Ali B en Inez over de vele reacties die ze hebben gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tactiek

Het creatieve brein achter deze battle was natuurlijk Ali B. In De Wereld Draait Door vertelt hij dat het allemaal onderdeel uitmaakte van zijn tactiek. Hij wil liever dat zijn kandidaten onderdeel uitmaken van een memorabel moment, dan dat ze The Voice winnen en vervolgens vergeten worden. "Ik heb in zeven jaar nog nooit gewonnen, dus als je wil winnen moet je niet voor team Ali gaan. Maar als je momenten wil pakken die het verschil maken in zo'n aflevering, dan ben je bij team Ali aan het goede adres."

podium

De reden dat Ali B voor de mash-up van Inez koos, is omdat hij Inez en haar nummer graag wat shine wilde geven. Ondanks dat haar nummer viral ging in Nederland, Belgiƫ, Frankrijk en Marokko, is er een grote groep die waarschijnlijk nog nooit van haar track gehoord had. "Ik heb dan de behoefte om dat even een podium te geven", legt Ali uit.

Ontroerd

De battle van Ayoub en Kes ging binnen de kortste keren viral. Er kwamen heel veel positieve reacties op van mensen die echt geraakt werden door het optreden. "We wisten wel dat we iets bijzonders hadden neergezet, maar dat er zoveel reacties op zouden komen, zagen we niet aankomen", vertelt Kes.

Het optreden was niet alleen lekker om naar te luisteren, maar had een diepere betekenis. "Ik raakte ook ontroerd", vertelt Ali B, "De Marokkaanse gemeenschap heeft op het moment dat zo'n leuk prachtig blond meisje de moeite neemt om Arabisch te zingen het gevoel dat, en of dat nu dom of slim is, dat maakt niet uit, maar het gevoel dat je er toch weer een beetje toe doet."

Optreden

Aan het einde van de uitzending, deed Inez ook nog live een korte versie van haar mash-up. Zie het optreden hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie