Video

Rema beoordeelt Nederlandse zomerhits: "Het is catchy!"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Rema beoordeelt Nederlandse zomerhits: "Het is catchy!"

Met hits als Soundgasm, Dumebi en Calm Down is de 22-jarige Rema een van de grootste afrobeat-artiesten van dit moment. Ouassima sprak de Nigeriaanse superster na zijn optreden op OH MY! Festival in Rotterdam over zijn wereldwijde fanbase en de boodschappen achter zijn muziek. Ook vroeg ze hem zijn mening over een paar Nederlandse zomerhits.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fans over de hele wereld

Rema vertelt dat hij het inspirerend vindt om te zien dat hij in verschillende delen van de wereld fans heeft, zo ook in Nederland. "Ze spreken onze lokale talen niet, maar omarmen toch onze sound en cultuur." Op zijn optreden op OH MY! Festival, waarbij WizKid nog als verrassing het podium op sprong, kijkt hij met een goed gevoel terug. "Ik moest mezelf pushen, want ik kan niet hierheen komen en niet dezelfde liefde teruggeven die ik al een tijd lang van iedereen krijg."

Touren

Het leukste van rond de wereld touren vindt Rema het ontmoeten van nieuwe mensen. "En dan leren van hun mindset en kijk op de wereld. Maar ook het eten, de uitzichten en creatieve vibe die ik soms in de lucht voel hangen." De belangrijkste les die hij zelf als artiest heeft geleerd, is geduldig zijn:

"Geef het tijd. Er waren veel mensen die in 2019 en 2020 nog niet met me rockten. Nu kijken ze anders naar me. Ik ben veel bekritiseerd de afgelopen jaren, maar in plaats van me daar druk over te maken of me te overwerken, doe ik gewoon m'n ding. Ik denk dan: hopelijk draaien ze bij of vind ik de juiste inspiratie om een nummer te creëren dat ze wél leuk vinden."

Rema going Dutch

Tot slot liet Ouassima nog wat Nederlandse zomerhits aan Rema horen. Zo reageerde hij op Boot van FMG, waar hij erg enthousiast van werd. "Wanneer zangers en rappers samenkomen, krijg ik die 'Avengers'-vibe. Alsof superhelden samenkomen." Ook Amazin' van Idaly en Emms vindt hij goed. "Het is catchy!"

Een Nederlandse samenwerking sluit Rema in de toekomst zeker niet uit. "Daarom wil ik altijd wat langer op een plek blijven in plaats van gelijk doorreizen. Dan kan ik er leren."

Ster advertentie
Ster advertentie