Video

Bizzey over Spaanstalige tunes maken: ‘’Ik heb eenvoudige teksten dus dan gaat het wel lekker snel’'

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Bizzey over Spaanstalige tunes maken: ‘’Ik heb eenvoudige teksten dus dan gaat het wel lekker snel’'

Iemand die niet vies is van herhalen van woorden in zijn tracks, is dat zeker ook niet in zijn aanwezigheid in de DiXte 1000, want deze man staat maar liefst 17 keer in de chart die tot 13 november te horen is! The one and only Bizzey speelde het Eerste vs Laatste Keer spel en vertelde onder andere over zijn eerste en laatste aanraking met oom agent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Muy Malo''

Vorige week liet Bizzey, in zijn DiXte 1000 Battle tegen Poke, een preview horen van een nieuwe Spaanstalige track. De switch naar Spaans is gekomen toen twee grote artiesten hem vroegen om op een track te springen. Volgens Bizzey is zijn kennis van de taal nu nog ‘’muy malo’’, maar met Google Translate en een leraar Spaans moet het volgens hem wel lukken.

Quote

Nu heb ik een leraar Spaans, die me slang leert, zodat ik niet als een of andere kakker op die tune sta.

Bizzey

Bizzey laat er geen gras over groeien, hij heeft al 20 Spaanstalige tracks klaarliggen waar je ook zijn typische herhaling van woorden op kan verwachten. ‘’Ik heb eenvoudige teksten, dus dan gaat het wel lekker snel.’’

Eerste show

Toen Sander en Youssef hem vroegen naar Bizzey's eerste show, kreeg de artiest meteen flashbacks naar die locatie. Bizzey’s allereerste optreden ooit was in Baarn, in bar/dancing The Jungle en dat ging niet bepaald smooth. Hij is geen fan van bier, maar door de zenuwen dronk hij een meter bier en vergat vervolgens zijn tekst tijdens het optreden. Kort gezegd, ging hij helemaal faya.

Quote

Er stonden daar allemaal goons afkeurend te kijken terwijl ik tunes aan het performen was die niemand kende. Het was fucked up.

Bizzey

Trotse ouders

In het Eerste vs Laatste Keer spel viel de vraag wanneer Bizzey zijn ouders trots maakte. De laatste keer dat hij zijn ouders trots maakte, was vorige week toen hij een oso dresi (huismiddel) maakte voor zijn moeder die corona had. Door zijn middeltje ging haar koorts meteen omlaag. De eerste keer kan hij zich ook goed herinneren. Hij trad op in Amersfoort met Yellow Claw, zijn ouders kwamen hem voor het eerst checken. Dat was het moment dat zijn ouders zagen waar hij al die tijd mee bezig was en hun twijfels veranderden in trots.

Oom agent

Youssef en Sander waren ook benieuwd of Bizzey's eerste boete ook zijn laatste was. De eerste keer was voor het rijden zonder helm: Zonder helm scheurde Bizzey door de straten van Amersfoort richting huis. Hij dacht de politie afgeschud te hebben en zette zijn scooter snel in de achtertuin. Pech voor Bizzey, want de wijkagent die hem achtervolgde, herkende hem en stond al aan de voordeur.

Boetes rijden, is Bizzey nog niet verleerd. De laatste keer dat hij een boete kreeg, kwam hij van Ronnie Flex zijn studio. Omdat hij in de week ervoor nog in een Ferrari reed, begon hij ook in zijn eigen auto een stukje harder te rijden. Ook nu stond de politie voor zijn deur, ze reden namelijk de hele tijd achter hem aan en gaven de artiest vlak voor zijn huis een stopteken.

Ster advertentie
Ster advertentie