Music

Door een depressie maakt Bizzey nu ook andere muziek: "niet meer alleen plat over seks"

foto: YouTube: Bizzey & Yung Felix ft. Josylvio & Tellem – Becky
  1. Newschevron right
  2. Door een depressie maakt Bizzey nu ook andere muziek: "niet meer alleen plat over seks"

Bizzey heeft in een interview met Tatum Dagelet voor de VIVA bekendgemaakt dat hij een apathische depressie had. Hij liep zichzelf snel voorbij en is daardoor overbelast geraakt. Sindsdien leeft de artiest anders. Bizzey zegt dat hij rustiger en gevoeliger is geworden.

Apatische depressie

Bizzey legt uit dat je bij een apathische depressie net zo depressief bent als iemand die manisch is. Alleen ga je bij deze variant door met doen wat je altijd deed: "Bij een apathische depressie ga je gewoon door met alles, omdat je gevoel is afgestompt en je dus niet meer kunt aanvoelen wat er daadwerkelijk aan de hand is", vertelt de man achter de FunX #1-hit Video Vixen.

Anorexia

Bizzey vergelijkt zijn depressie met een soort anorexia: "Ik denk dat ik op werkgebied insane hoge eisen aan mezelf stel." Qua cijfers heeft de artiest weinig redenen tot klagen, maar toch was hij nooit echt tevreden. "Dan ontstaat er een soort kortsluiting in mijn hoofd, omdat het niet klopt. En dan moet ik van mezelf nóg harder werken. Bijna net als bij anorexia: dat je denkt dat je dunner moet worden, terwijl je al supermager bent. Zo heb ik dat met mijn carrière."

Bizzey trekt aan de bel

Bizzey vertelde tijdens een interview met FunX in 2018 dat hij depressief was tijdens de periode dat hij volop tourde met Yellow Claw. Toch zocht hij pas hulp na een tweede depressie. Eind 2019 trok hij aan de bel bij specialisten. "Eind 2019 heb ik veel shows afgezegd en ben ik lang op vakantie gegaan", zegt Bizzey in de VIVA. "En toen kwam corona. Dus nu kan ik ook niet heel veel doen op een dag en kom ik best tot rust."

Gevoeliger

Het gaat inmiddels stukken beter met Bizzey. Hij doet er nu alles aan om te voorkomen dat hij een terugval krijgt. Hij heeft zichzelf als doel gesteld om "spiritueel gezond te zijn en niet alleen maar te rennen voor het geld." De populaire artiest die vooral clubtunes maakte, voelt zich rustiger nu de clubs dicht zijn. Hij zegt ook dat hij nu rustigere muziek is gaan maken: "Dat biedt meteen een platform voor een wat gevoeligere kant van mij. Het gaat niet meer alleen maar plat over seks, eigenlijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie