Video

Broederliefde viert tien jaar lang succes: "We zijn altijd vernieuwend"

  1. Newschevron right
  2. Broederliefde viert tien jaar lang succes: "We zijn altijd vernieuwend"

Broederliefde bestaat tien jaar en dat jubileum vierden de boys bij FunX tijdens een speciale fissa bij Moradzo & Friends. Daar blikten ze terug op hun hoogtepunten, vertelden ze de verhalen achter hun vele hits en testten ze hoe goed ze elkaar eigenlijk kennen. Ook vroeg Morad de Rotterdamse broeders naar het geheim achter hun succes. "Het belangrijkste is loyaliteit en jezelf zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We zijn living legends!"

Vernieuwend

De jongens van Broederliefde houden er niet van om op te scheppen, maar op je tienjarig jubileumfeestje mag je best benoemen waar je trots op bent. Dat is onder andere de hoge kwaliteit van hun shows, maar ook de vernieuwing die de artiesten altijd weten te brengen. Edson ligt toe: "We brengen altijd verandering. Ik zie nu bijvoorbeeld dat mensen ook effecten gebruiken met vuur. Ik ben daar trots op, het is geen competitie. We zijn altijd vernieuwend." Emms vult hem aan: "We zijn ons heel bewust van het feit dat we onderdeel zijn van de verandering in de Nederlandse urban scene."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Dit is geen hiphop'

Die verandering bracht Broederliefde jaren geleden al met tunes zoals Maluku, een van de nummers die hun bekendheid flink vergrootte. Destijds was dat een nieuw geluid waar niet iedereen meteen enthousiast over was. "Er kwamen allerlei reacties van: 'dit is geen hiphop!'", aldus Mella. Ook Emms weet dat nog. "Ze zeiden: 'fack swagrap! Mensen uit de hiphopscene waren het er niet mee eens dat wij ons breed probeerden te ontwikkelen als artiesten."

Ruzies

Tien jaar lang samen hits maken en shows geven, brengt dat nooit ruzie met zich mee? Jawel, zeggen de mannen, maar dat hoort erbij. Sjaf legt uit: "Op een gegeven moment moet je je ego opzij durven zetten. Waar het vaak misgaat, is dat er wordt geschreeuwd bij ruzie en dan vergeten mensen wát er wordt gezegd omdat de toon je niet aanstaat. Daar zit de fout. Je moet de intentie erachter horen, want uiteindelijk wil iedereen elkaar beter zien. Dus gewoon je ego opzij zetten."

Nog tien jaar erbij

Eén ding is duidelijk: Broederliefde is still going strong. En gelukkig zijn de mannen voorlopig niet van plan om te stoppen. Wat hen betreft komt er zeker nog tien jaar bij. "Er zit nog zoveel in. Ik denk dat we nog heel lang door kunnen gaan, want muziek maken is iets waarmee we onze dagen invullen en ik zie dat niet veranderen", aldus Jerr.

Ster advertentie
Ster advertentie