Video

Mahi: "Door sociale druk hebben veel mensen het gevoel dat ze het niet goed doen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Mahi: "Door sociale druk hebben veel mensen het gevoel dat ze het niet goed doen"

Een diploma halen, je rijbewijs fixen, een eigen woning vinden en misschien wel trouwen: het lijkt soms wel alsof je dat allemaal voor een bepaalde leeftijd moet bereiken om 'succesvol' te zijn. In de nieuwste aflevering van It's Complicated bespreken Mahi en Jayh welke sociale druk daarbij komt kijken en hoe je daarmee om kan gaan. "Het is een soort verplichting die op je gedrukt wordt door de wereld, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig", aldus Mahi. "Het komt wanneer het komt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Nog niet getrouwd'

Mahi vertelt eerlijk dat ze soms best last heeft van sociale druk, bijvoorbeeld wanneer het gaat over trouwen of kinderen krijgen. "Ik krijg heel vaak van vriendinnen te horen dat ze het gevoel hebben dat ze het allemaal niet goed doen. Ik wilde bijvoorbeeld laatst ook niet naar een bruiloft van een nichtje van me, want zij is jonger en trouwde", vertelt ze Jayh. "Ik wist gewoon dat die vraag dan tien keer zou komen van: 'Hopelijk kunnen we binnenkort naar jouw bruiloft'. Maar misschien wil ik wel helemaal niet trouwen, dat kan ook."

It's Complicated

Meer afleveringen van It's Complicated checken? Je kunt de episodes terugkijken op het YouTube-kanaal van FunX of in je favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie