Naar homepage
Video

Lil CB: "Ik ben ook op het level van die andere rappers"

  1. Newschevron right
  2. Lil CB: "Ik ben ook op het level van die andere rappers"

Mensen met een verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperking ondervinden in het dagelijks leven flink wat problemen omdat de samenleving niet op hun is ingericht. Dat noemt men validisme: het per ongeluk of bewust discrimineren van mensen met een handicap. In FunX Beseft ging Ouassima op bezoek bij rapper Lil CB en activist Jeanette Cheda om te onderzoeken wat validisme precies inhoudt. "Er is iets mis met hoe deze samenleving omgaat met mensen met een beperking", zegt Cheda.

Lil CB

Rapper Lil CB zit in een rolstoel, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn dromen achterna te gaan. "Ik ben niet het type dat zich schaamt om in een rolstoel te zitten. Ik ben ook op het level van die andere rappers", aldus de rapper, die vaak van labels hoorde dat ze bang zijn om te investeren in een rapper in een rolstoel. "Ik heb dat letterlijk van een labeleigenaar op die manier gehoord, zo van: 'Je muziek is top, maar we zijn gewoon bang'."

Jeanette Cheda

Ook Jeanette Cheda laat zich niet tegenhouden door haar handicap. Naast haar normale baan als politicus is ze ook nog anti-validisme activist. Jarenlang dacht ze door haar handicap een probleem te zijn voor de samenleving, maar daar is volgens haar niets van waar. "Er is iets mis met hoe deze samenleving omgaat met mensen met een beperking", aldus Cheda.

Bekijk de gehele video over validisme hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie