Video

Drill-rapper Shennumbanine (16) over vriendjespolitiek: "Het is smerig"

  1. Newschevron right
  2. Drill-rapper Shennumbanine (16) over vriendjespolitiek: "Het is smerig"

Shennumbanine is pas zestien jaar oud, maar zijn tracks pakken nu al honderdduizenden streams. Ook tekende hij onlangs bij Top Notch. Tijd om dit jonge talent uit Almere wat beter te leren kennen. Ouassima zocht hem op in de studio in Amsterdam voor zijn allereerste interview.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

debuut-EP

Shennumbanine bracht vorige week zijn debuut EP Vrijdag de 13e uit. Daarop laat de rapper zijn drillsound horen, een duistere rapstijl waarbij agressiviteit, geweld en het straatleven vaak centraal staan. Hij vertelt Ouassima dat hij zichzelf in de toekomst ook wel wat andere muziek ziet maken, maar het zal altijd in de drillvibe blijven.

"Dit is de engste drill-EP van Nederland!"

Vriendjespolitiek

Van die EP liet Shennumbanine ook een stukje horen, namelijk de track Rapgame. Daarin rapt hij over de rapscene en de vriendjespolitiek die daarin volgens hem gaande is. Grote artiesten zouden alleen maar samenwerken met andere grote artiesten voor de cijfers en dat vindt hij 'smerig'. "Ze nemen geen risico's. Ze zouden geen track maken met iemand die underground is."

RIJK IN DE TROPEN

De jonge rapper heeft een duidelijk doel voor ogen: geld verdienen met rappen. Met zijn moeder als trouwe supporter én manager ziet Shennumbanine zichzelf binnen vijf jaar wel genieten "in de tropen". "Dan ben ik rijk!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie