STER Advertentie

FunX Latin

FunX Latin

Vamos! In FunX Latin draaien Q-Bah en DJ Mickster de heetste Latin tracks voor je. En je hoort het belangrijkste nieuws uit de Latin scene.  

Abonneer je nu op FunX Latin:

google podcast    

itunes podcast

spotify podcast badge blk grn 330x80

Of beluister de podcast via de gratis FunX-app.

Afleveringen

#16 - Flori del Pino: Afro Bros en miljonair Gianluca Vacchi haalden me 's nachts naar de studio / Latin Top 5 / Latin Mix

Het was vrijdagnacht. Zangeres Flori del Pino was net gaan slapen toen de telefoon ging. Dano van Afro Bros wilde weten of ze naar de studio kon komen. De Italiaanse miljonair en dj Gianluca Vacchi wilde daar een nieuwe Spaanstalige track maken. En daar kon Flori bij helpen. Ze had immers al hits op haar naam staan met F1rstman, Kempi en Xerxes waarop ze ook in het Spaans zingt. De zangeres stemde in en er werd een vooraf betaalde taxi gestuurd. Binnen een mum van tijd stond Flori del Pino zanglijnen in te zingen voor Gianluca Vacchi, die eerder al de hit Mueve maakte met Nacho en Becky G. In deze aflevering van FunX Latin vertelt ze hier over en laat ze haar nieuwe muziek horen. Verder draaien Q-Bah en DJ Mickster de heetste Latin tracks voor je. Escuchalo!

#15 - Chris Strick: "Ik treed op met Sech, Lunay en Alex Sensation" / Top 5 Latin Hits / Latin Mix

Op Curaçao staat Chris Strick bekend als een radio-dj die geen blad voor de mond neemt. Als artiest maakte hij hits met de Afro Bros, Freddy Moreira en Ataniro. En hij staat binnenkort op het podium met Sech, Lunay en Alex Sensation tijdens Festival Aruba Island Takeover. In deze show hoor je waarom Chris voorgoed (terug) vertrokken is naar Curaçao. En welke tracks hij op dit moment grijs draait op de radio daar. Verder draaien Q-Bah & Mickster de grootste Latin hits voor je. Escuchalo!

#15 - Chris Strick: "Ik treed op met Sech, Lunay en Alex Sensation" / Top 5 Latin Hits / Latin Mix

Op Curaçao staat Chris Strick bekend als een radio-dj die geen blad voor de mond neemt. Als artiest maakte hij hits met de Afro Bros, Freddy Moreira en Ataniro. En hij staat binnenkort op het podium met Sech, Lunay en Alex Sensation tijdens Festival Aruba Island Takeover. In deze show hoor je waarom Chris voorgoed (terug) vertrokken is naar Curaçao. En welke tracks hij op dit moment grijs draait op de radio daar. Verder draaien Q-Bah & Mickster de grootste Latin hits voor je. Escuchalo!

#14 - JPB: "Op Curaçao optreden is het mooiste wat er is" / Top 5 Latin Hits / Q-Bah is jarig

De grootste hit van JPB is Bo Ke Chill. Maar de zanger heeft er nog veel meer op zijn naam staan. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe EP. Flori Del Pino doet hierop een gastbijdrage. En dj-team RUGGED (dat eerder de FunX DJ Battle wonnen) werken veel met hem samen. Hij was ook in de studio met de Jaimaicaanse zanger Gyptian (Hold You). JPB doet wekelijks meerdere shows. De leukste optredens? "Op Curaçao en op trouwerijen". Verder in deze aflevering: Q-Bah en Mickster draaien nieuwe singles van Maluma en J. Balvin samen, Paolo Londra met A Boogie WIt da Hoodie, en een remix Daddy Yankee met Becky G en Bad Bunny.

#13 - Unik0: "Ze wilden een album met Ir-Sais" / Top 5 Latin Hits / Latin Mix

Hij stond bovenaan in de XChart met The Love Song. De track met Ir-Sais zorgde destijds voor veel aandacht voor Unik0. Vervolgens verscheen nog The Love Song Part 2. Maar daarna werd het even stil rondom de drietalige rapper. Que pasó? In deze show laat Unik0 zijn nieuwe Spaanstalige tracks (met o.a. dj Moortje) horen. En hij doet zijn verhaal. Verder draaien Q-Bah en Mickster hits van o.a. Rosalia, Ozuna, Piso 21, Nicky Jam en Manuel Turizo.

#12 - DJ Mickster wordt vader tijdens Lowlands / Fiesta Macumba Soundsystem

Terwijl hij staat te draaien op een van de grootste festivals van Nederland, krijgt dj Mickster een appje: "Je wordt nu vader". Hoe dat ging vertelt Mickster in deze show. Verder doet de Fiesta Macumba Soundsystem een dj-set. De boys vertellen hoe ze van één naar vijftig optredens per jaar gingen. De volgende stap? "Coachella in Amerika". En Q-Bah draait de grootste Latin hits van o.a. Farruko, Anuel AA, Bad Bunny en Ozuna voor je. Escuchalo!

#11 - Sarita Lorena komt met Latin project / Top 5 Latin Hits / Latin Mix

Q-Bah & Mickster draaien de grootste Latin hits voor je. En Sarita Lorena vertelt over haar aankomende Latin project. Ze maakte al bachata met Ronnie Flex, dembow met SXTEEN en Latin trap met Sigourney K en Jayh. En ook op haar solo hits zoals On Top en Denk Maar Niet is te horen dat Sarita Zuid-Amerikaanse roots heeft. De zangeres: "Ik was negen toen ik mijn geboortestad Fortaleza (Brazilië) verliet. In Nederland wonen was wel even wennen." Nu heeft ze profijt van haar roots. "Ronnie Flex had een Latin iemand nodig en kwam via via bij mij", vertelt Sarita over de grootste hit Haal Me Naar Boven. "Nu werk ik aan mijn Latin project. Daarop ben ik in het Portugees en Spaans te horen". Of het een album wordt of iets anders weet Sarita Lorena nog niet: "Ik noem het een creatief project." Escuchalo aqui!

#10 - Mula B ontmoet rechterhand Pablo Escobar / Top 5 Latin Hits / Latin Mix

Mula B brengt veel tracks uit met Spaanse titels: Bandolero, Papito en Amigo bijvoorbeeld. Voor de videoclip van Bandolero reisde hij ook door Colombia, van grote stad Medellin naar de kustplaats Cartagena. Hij ontmoette daar de rechterhand van Escobar: Popeye. In FunX Latin vertelt Mula ook dat hij naar de Dominicaanse Republiek gaat voor een nieuw project. Maar hoe veel weet hij eigenlijk van de Latin scene? De rapper: "Ik vind Anuel AA heel hard". Verder in deze aflevering: QBah & Mickster draaien nieuwe muziek van Nicky Jam, Sech, Ozuna, J. Balvin, Camilo, Pedro Capo en nog veel meer. Escuchalo!

#9 - Ghetto Flow: "Don Omar vroeg ons voor zijn album"

Het gaat super met Ghetto Flow. De reggaeton groep komt op een nieuwe single van de Franse superster Willy William (o.a. bekend van Mi Gente met J. Balvin). Ze scoorden al hits met de Afro Bros (18+), Jose De Las Heras (Culo) en dj Irwan (Wip Wap). En er is nieuwe muziek met GlowInTheDark en Johnny 500. Ook de boekingen stromen binnen. Onlangs gaven ze een show van maar liefst een uur op festival Latin Village. Maar Ghetto Flow wil meer: "Don Omar vroeg ons voor zijn album". In deze aflevering van FunX Latin vertellen de leden waarom ze bijna elke week een single willen uitbrengen. Verder draaien Q-Bah en Mickster nieuwe muziek van o.a. Anuel AA, Ozuna en Marko Silva voor je.

#8 - FunX Talent Winnaar Quique: “Ik zit mijn eigen succes soms in de weg”

Quique is de winnaar van FunX Talent Fuego. Hij treedt op op Lowlands en Festival Macumba. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe EP. En meerdere platenlabels bieden hem een deal aan. Toch gaat het bij Quique niet zo snel als je zou verwachten. De single Bici kwam pas uit toen de live versie al een miljoen views had op Youtube. En besproken samenwerkingen blijven uit. Que pasa? In FunX Latin met Q-Bah & Mickster doet Quique zijn bijzondere verhaal. Verder hoor je nieuwe tracks van Rosalia, Bad Bunny en Joel y Randy.

#7 - Organisator Pal Mundo: "Daddy Yankee appt me vaak"

Manuel Acosta is de organisator van concerten van Latin supersterren zoals Daddy Yankee, Ozuna en Anuel AA. En hij is de bedenker en CEO van Pal Mundo. Deze zomer schitterden Bad Bunny, Karol G, Becky G en Victor Manuelle op dat festival. Acosta is ook bevriend met veel Latin artiesten en hun managers. Acosta: “Daddy Yankee is bijvoorbeeld echt een maatje geworden. We doen dit echt met ons hart. Als een artiest niet naar Nederland wil komen doe ik mijn best om ze persoonlijk te overtuigen.” Hoe hij dat doet hoor je in deze aflevering van FunX Latin met Q-Bah & Mickster. Dj Mickster draait ook nieuwe tracks van Nicky Jam, CNCO, J. Balvin en Bad Bunny voor je.

#6 - Ir-Sais primeurt volgende single Claramente / Musica nueva de Ir-Sais / New music from Ir-Sais

Het gaat goed met Ir-Sais. Hij werkt aan nieuwe muziek met Natti Natasha en Farruko. En zijn volgende album Deeper 3.0 is af. In FunX Latin met Q-Bah & Mickster vertelt de zanger over zijn toekomstplannen. In oktober reist hij af naar Curaçao voor zijn eerste show in vier jaar daar. En hij vliegt naar Miami om artiesten waaronder Anuel AA te onmoeten in de studio. In FunX Latin primeurt Ir-Sais ook zijn volgende single Claramente.

#5 - Rolf Sanchez wil winnen: “In de Beste Zangers zing ik bijna alles in het Spaans”

Rolf Sanchez is misschien wel de beste Latin zanger van Nederland. Zelf wil hij de beste van de wereld worden. En dat kan. Want Sanchez stond al bovenaan in de Billboard Latin chart. Hij werkte samen met Farruko en een van de producers van de wereldhit Despacito. In deze show vertelt hij over een aankomende hit met iemand uit het kamp van Karol G. En over hoe het allemaal is begonnen. Verder draaien Q-Bah en Mickster de nieuwste Latin hits voor je.

#4 - D-Rashid: "Latin Village is mijn baby"

D-Rashid is al jaren actief in de Latin scene. Als dj, producer en mede-oprichter van Latin Village en Salsa Lounge reist hij heen en weer naar Zuid-Amerika om het beste van daar hier naartoe te halen. Zijn singles en Lucha Libre mixtapes hebben vaak een Latin sausje. In deze aflevering primeurt D-Rashid nieuwe muziek. En hij vertelt over een docu over Latin Village. Verder draaien Q-Bah en Mickster nieuwe tracks van o.a. Bad Bunny, Fuego, Becky G en Paulo Londra.

#3 - Afro Bros: “We zijn in de studio met J.Balvin, Piso 21 en Sebastian Yatra”

De Afro Bros schreven al veel hits voor Latin supersterren. Bijvoorbeeld ‘X’ voor Nicky Jam en J. Balvin met Jeon. En de single ‘Instagram’ van Daddy Yankee en Natty Natasha met Dimitri Vegas & Like Mike en David Guetta. Onlangs waren de Afro Bros in Colombia voor een paar optredens. Dano: “Daar kwamen we in contact met popgroep Piso 21. Met hen maakten we twee tracks. We zijn ook bezig met een nieuwe productie voor J. Balvin voor zijn album. En er verschijnt deze zomer een nieuwe single met Dimitri Vegas & Like Mike en Sebastian Yatra: BOOMSHAKALAKA.” Dit en meer in de FunX LATIN mixhow met Q-Bah & Mickster.

#2 - DJ Steve Andreas scoort opeens een wereldhit: "Pa' Lante van Alex Sensation, Anitta, Luis Fonsi schreven we in een dag"

Steve Andreas scoort met Pa' Lante. De clip heeft al 23 miljoen views. Steve vertelt over de hit die hij produceerde voor Alex Sensation, Anitta en Luis Fonsi. Hij deed dat met Jeon (Machika, Bon Vibe, Dushi Bida). En er komt nog veel meer aan, vertelt hij in FunX Latin. Verder in de mixshow met Q-Bah & Mickster: Nieuwe tracks van Daddy Yankee, Piso 21 en Sech.

#1 - Bizzey: "DJ Snake wil me op een track met J. Balvin" (en QBah & Mickster draaien nieuwe muziek van o.a. Nicky Jam, Sech, Ozuna, Bad Bunny, Daddy Yankee en Maluma)

Bizzey vertelt over zijn liefde voor Reggaeton. Hij is gevraagd voor een track met DJ Snake en J. Balvin. Verder hoor je in deze show meer van het nieuwe album van Bad Bunny en J. Balvin: Oasis. Er is nieuws over festival Pal Mundo. En Q-Bah en Mickster hebben een primeurtje voor je.

Populair op FunX.nl

  • Rihanna-fans woedend vanwege haar Insta-post met Chris Brown-liedje

  • Snoop Dogg heeft een fulltime jointdraaier in dienst

  • Michael Jordan opent gezondheidsklinieken voor onverzekerden

  • Kylie Jenner die 'Rise and Shine' zingt voor Stormi is nu al een meme

  • Ophef en discussie over reclamebord Calvin Klein

  • De Sugababes zijn weer bij elkaar en zo klinkt hun nieuwe single