FunX TopiX

#61 - "Ik had nooit gedacht dat ik een eetstoornis had" Scott Beekhuizen, - Over eetstoornissen en kwetsbaarheid bij mannen (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. FunX TopiXchevron right
  3. #61 - "Ik had nooit gedacht dat ik een eetstoornis had" Scott Beekhuizen, - Over eetstoornissen en kwetsbaarheid bij mannen (S02)

zo 29 november 2020

Scott Beekhuizen is acteur, hij maakt muziek en schrijft graag! Met al deze talenten kan het je niet verbazen dat hij op de Toneelschool in Maastricht terecht kwam en die ook killde. Toch liep Scott ook lang rond met problemen die zich al op de middelbare school ontwikkelde. Hij kreeg een eetstoornis, waar hij tot op de dag van vandaag mee moet dealen. Het gaat gelukkig nu goed met hem en daar zijn we blij mee! Toch was het niet makkelijk om met zijn stoornis om te gaan, omdat het vooral bij mannen nog best taboe is. Anorexia zou bijvoorbeeld een typische vrouwenziekte zijn. Met Scott bepreek ik hoe hij z'n stoornis ontwikkelde, hoe hij er nu mee om gaat, maar ook waarom het nog steeds zo lastig lijkt om hier als man open in te zijn. Check het verhaal hier!