FunX TopiX

#62 - "Een goed gesprek met je moeder, kan ook activistisch zijn" Sunny Bergman, - Over de invloed van activisme op maatschappelijke veranderingen (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. FunX TopiXchevron right
  3. #62 - "Een goed gesprek met je moeder, kan ook activistisch zijn" Sunny Bergman, - Over de invloed van activisme op maatschappelijke veranderingen (S02)

vr 4 december 2020

Sunny Bergman(activiste, regisseur, filmmaker, schrijver) heeft een nieuwe documentaire gemaakt over activisme! Maatschappelijke verandering is bijna altijd te danken aan deze groep strijders, maar toch zijn er ook mensen die een negatieve mening hebben over activisten (of zelfs het woord stom vinden), hoe kan dat toch? In haar film Oproerkraaiers, spreekt Sunny verschillende activisten, ze rijdt s’nachts mee op de tractor naar het Malieveld, ze gaat in gesprek met klimaatactivisten en is ze bij de demonstratie van Black Lives Matter op de Dam. Allemaal om te onderzoeken, wie al deze activisten nou zijn, waarom het zo belangrijk is, en waarom ze ook veel weerstand oproepen. En je krijgt ook nog wat tips, om de activist in jou een beetje op weg te helpen.

Oproerkraaiers is te zien: Maandag 7 december, 20.25 uur bij VPRO op NPO 2 en vanaf zondag 6 december al online te zien via 2doc.nl