FunX TopiX

#66 - "We leven in een Nederland waar je als slachtoffer gewantrouwd wordt" Ralph Kooistra, - Over het sociale vangnet en sociale zekerheid in Nederland (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. FunX TopiXchevron right
  3. #66 - "We leven in een Nederland waar je als slachtoffer gewantrouwd wordt" Ralph Kooistra, - Over het sociale vangnet en sociale zekerheid in Nederland (S02)

zo 24 januari 2021

Nederland kent super veel hulpinstanties. Denk aan slachtofferhulp, jeugdzorg, wijkteams of instanties die jou kunnen helpen bij financiele nood. Maar wat nou als deze enorme hoeveelheid aan instanties het soms juist alleen maar ingewikkelder voor je maken? Voor Ralph is dat herkenbaar. Na een aantal traumatische gebeurtenissen in zijn leven, zoals de moord op zijn broer, liep hij vast in alle opties. Hij weet als geen ander wat het met je mind kan doen, als je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Zijn persoonlijke reis om alles weer op de rit te krijgen, is er een van de lange adem. Maar hij voelt zich eindelijk sterker en heeft een paar goeie tips voor jou, om je ondanks de situatie niet gek te laten maken. Check het hier!